Lagbanner
Inför Mariehamn-Väsby
IFK Mariehamn-Väsby.

Inför Mariehamn-Väsby

Nu har det blivit tajt för Väsby med matchandet. På mindre än en vecka har man spelet 2 matcher och nu på lördag spelar man den 3:e och den 8:e totalt, mot Finland-laget IFK Mariehamn.

Första inomhusmatchen på konstgräs för FC Väsby United, nu på lördag spelar man mot IFK Mariehamn i Åland där Eckeröhallen finns. Mariehamn spelar i den Finska högstaligan Veikkausliiga där man kom på 5.e plats förra säsongen. En före detta IFK-spelar i Väsby den här säsongen, Gabriel Petrovic kommer nog möta många av sina gamla lagkompisar på lördag. Jag har gjort en intervju med Väsbys headcoach, Mikael Stahre och tagit reda på vad han tycker inför matchen på lördag:

Vad förväntar du dig av matchen på lördag?
- Vi hoppas att kunna prestera en bra fotboll utifrån vår ide, och att kunna vara stabilt bra över 90 minuter. Vi möter ett välorganiserat och starkt lag och det kommer bli en tuff men spännande uppgift för oss.

Det har ju inte sett sådär jätteövertygande ut i träningsmatcherna, vad tycker du måste förbättras?
- Resultatmässigt har vi inte övertygat, vi har en helt ny trupp med många spännande spelare och vi behöver tid att sätta vår ide. Även om vi inte fått resultaten med oss så finns det stora delar av matcherna då vi har presterat bra fotboll både offensivt och defensivt. Vi behöver framförallt bli stabilare över en hel match och att vi under 90 minuter spelar efter vår ide vilket skall vara vår trygghet.

Är det något speciellt du tycker har funkat bra på träningsmatcherna?
- Att vi spelar fotboll och att vi försöker spela efter vår ide, försvarsspelet har blivit stabilare vilket också är en viktig del.

Vem tycker du har visat bäst form i matcherna?
- Vi har använt många spelare i träningsmatcherna, få spelare har haft möjligheten att spela kontinuerligt på grund av skador och sjukdomar. Vi har nu under några veckor haft en gynnsammare situation och i takt med det har flera spelare tagit steg som kommer påverka deras prestationer framöver.

Många som sett Väsby spela säger att bröderna Jagne (Aliu och Saihou) spelar väldigt bra tillsammans, vad tycker du?
- Båda är spännande spelare som fungerar bra tillsammans med varandra och övriga lagkamrater.

Kommer Daniel Johansson fortsätta vara kapten även i seriespelet det här året eller väntar ni med att utse en lagkapten?
- Vi har ej tagit något officiellt beslut om detta, det har fungerat bra under de matcherna Daniel spelat. Daniel är en mycket duktig spelare som har stor erfarenhet ock kunskap vilket kommer hjälpa oss.

Har du sett IFK Mariehamn spela någon match den här säsongen och vad tycker du i så fall om deras sätt att spela?
- Spelar relativt traditionellt, välorganiserad och fysiska men har också många spetsiga spelare. Jag såg dem förra våren mot Gefle och sen har jag talat lite med Gabriel Petrovic som spelade där 2006.

IFK Mariehamn har endast hunnit spela 3 träningsmatcher, 0 vunna, 2 oavgjorda och 1 förlust. Man har gjort få mål, bara 2 stycken, och släppt in 4. Man har bara mött Svenska lag, Hammarby, Degerfors och Gefle. Visserligen har man också spelat någonting som heter “Ligacupen” och “Åländska mästerskapen” så man har nog därför inte hunnit med så många träningsmatcher. IFK har värvat 4 spelare och förlorat 5, där bland andra Väsbymittfältaren Gabriel “Gabbe” Petrovic. Mariehamn tränas av Pekka Lyyski, Allan Överström och Stephen Ward.

Väsby då, 7 spelade träningsmatcher, 1 vunnen, 1 oavgjord och 5 förluster. Senaste träningsmatchen mot Division-3-laget FC Järfälla, matchen slutade 0-0. Där två Argentinare, Oscar Almada, 20 år, högerback från River Plates och Nicolas Escobar, 17 år, anfallare från Buenos Aires provspelade. Dom två kommer att träna med Väsby i några veckor och som ni ser finns båda med i truppen mot IFK Mariehamn.

Väsbys trupp mot IFK Mariehamn:

Målvakter:
1. Thomas Thudin
12. Aram Shahabi
Utespelare:
2. Gabriel Petrovic
5. Mikael Hjelmström
7. Patrik Manzila
8. Walid Atta 
9. Nicolas Escobar
10. Christian Dreijer
13. Omar Jawo 
14. Oscar Almada
16. Johan Vega
17. Mikael Wentzel
18. Per Magnusson
19. Daniel Lindqvist
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne

Nu på lördag, kl. 15.30 i Eckeröhallen, Åland. IFK Mariehamn-Väsby. Enligt Mariehamns hemsida kostar inträdet för vuxna 5€ och för barn mellan 0-17 år är det gratis. Alla hjärtligt välkomna!

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-03-23 21:28:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna