AFC:s Azad Budak korad till en av de bästa sportcheferna i Superettan

AFC:s Azad Budak korad till en av de bästa sportcheferna i Superettan

Enligt UNT.se fotbollsbloggen kan vi med stor glädje meddela att Azad Budak blev nominerad till den bästa sportchefen i Superettan 2015


Läs här ... http://www.unt.se/blogg/fotbollsbloggen/fb-live-superettans-basta-har-ar-nomineringarna/?blog=1718009&entry=3951634

Azad kom till AFC United för två år sedan. I början av säsongen 2014 fattades det många spelare i Atruppen och den ekonomiska situationen begränsade möjligheten till att rekrytera bra spelare.
Trots detta lyckades Azad genom kloka värvningar av nya spelare hitta den rätta balansen mellan klubbens ekonomi och spelarnas kvalitet.
Hans, tränarna och ledarnas hårde arbete resulterade i att AFC United vann Division 1 Norra och kvalificerade sig därmed direkt till Superettan.

Året 2015 blev minst lika bra för AFC United, som nykomling i Superettan landade AFC på en säker 8:de plats i mitten av tabellen.
Azad lyckades att värva och fylla truppen med intressanta spelade som t.ex. Chidi Omeje, Othman El-Kabir m.fl.
Fastän den enorma pressen som tynger en sportchef i Azads situation behöll han sitt lugn och klarade sina uppgifter utmärkt. Azad är alltid lyhörd, på glatt humör och han är omtyckt av all personal i AFC United.

Azad bryr sig mycket om hela Akademins verksamhet, även med det fullspäckade schemat för A ltruppen hittar han tid för att vara aktiv även bland ungdomsverksamheterna.
Man kan ofta se och träffa honom på deras träningar och matcher, nerifrån knattarna och upp till U21.
De som känner Azad blir överraskade av att han kan namnet på de flesta ungdomsspelarna och vet så mycket om deras utveckling.

Vi i AFC ser fram emot en bra fortsättning med Azad!

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-11-06 18:33:56
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna