Lagbanner
Oavgjort i premiären för ÅFF

Oavgjort i premiären för ÅFF


Det blev en poäng i premiären på bortaplan mot IFK Malmö.

Vi skapade matchens första farlighet och det i den femte minuten när Benjamin Tannus kom ner mot kortlinje och avslutade men Melker Ellborg i hemmamålet räddade och med hjälp av försvaret kunde hålla undan. Dock kom vi omedelbart i nästa våg. Josh Bragg spelade ut bollen på vänstersidan där Mohammad Ahmadi slog ett långt inlägg. Bollen nådde fram till Edvin Crona som dessvärre inte fick på någon vidare träff.
Inledningen av matchen var annars en avvaktande historia där båda lagen hade svårt att få igång någon etablerat anfallsspel.

I den 13:e minuten fick hemmalaget en frispark. Elliot Lindquist Nilsson tog hand om frisparken men avslutet gick utanför.

Fyra minuter senare skapade hemmalaget nästa farlighet. Emil Johansson tog sig runt på högerkanten och hittade fram till Geronimo Balint som från ett bra läge sköt högt över målet.

Direkt i inledningen av den andra halvleken skapade vi ett jätte läge. Crona spelade fram bollen till Liam Andersson som avslutade strax utanför.

I den 51:a minuten tog vi ledningen i matchen. Benjamin Tannus drog igång ett anfall och blev fälld strax utanför straffområdet. Josh Bragg tog han om frisparken och som han gjorde det. Elegant skruvade han bollen runt muren och otagbart för hemmamålvakten.

Sju minuter senare skapade vi nästa möjlighet. En lång boll skarvades av Crona ner till Andersson som fick ett bra läge men sköt långt över ribban.

Fram til den 68:e minuten hade vi god kontroll på händelserna men i den 68:e minuten slog Eric Sachs en slarvigt bakåt passning. Linus Dahlgren rusade för att rensa. En hemmaspelare hann först på bollen och försökte få med sig den. Dahlgren vände ryggen till men bollen tog på armbågen. Domaren tvekade inte utan blåste för frispark och visade upp ett rött kort.

Ledarstaben bestämde sig att plocka ut Liam Andersson för att få in vår andra målvakt i form av Hugo Claesson.

Trots en man mer hade hemmalaget förtvivlad svårt att skapa några farliga chanser och det såg länge ut som att vi skulle ta med oss alla tre poäng hem till Kopparvallen. Dock i den 87:e minuten fick hemmalaget en mycket billig straff. En hemmaspelare försökte slå ett inlägg. Bollen från nära håll träffade handen på Tannus och domaren pekade på straffpunkten.

Den efterföljande straffen tog Zacarias Faour hand om. Han slog straffen til vänster om Claesson som gick åt rätt håll, räddade med returen gick rakt ut till straffskytten som kunde slå in kvitteringen i öppet mål.

Resten av matchen var händelsefattig historia. Redan på lördag är det dags för hemmapremiär då vi tar emot Ängelholms FF.
 

Almer Ljutika2022-04-03 23:48:37
Author

Fler artiklar om Åtvidaberg

Benjamin Tannus om tiden i Åtvidaberg, genombrottet i Högaborgs BK och åren i juniorlandslaget