Åge är tillbaka

Åge är tillbaka

Mannen som tog MFF till två raka CL-gruppspel 2014 och 2015 återvänder som huvudtränare. Åge Hareide är klar som MFF:s nya tränare för resten av säsongen. Han börjar direkt och coachar laget på torsdag i hemmamatchen mot Braga.

Åge Hareide är idag 68 år gammal. Förra gången han tränade Malmö FF, 2014-2015, gick det ganska bra. Då vann han ett SM-guld (2014) samt ledde laget till dubbla Champions League-gruppspel. 2015 gick det inte lika bra i Allsvenskan då laget slutade på femte plats. 

Enligt en sammanställning som Jonas Hansson har gjort på Fotboll Skåne står Åge Hareide på 95 tävlingsmatcher som tränare för Malmö FF. Slutför han säsongens 15 matcher (9 i AS och 6 i EL) kommer han upp i 110 (lika många som Nils-Åke Sandell). Det är bara tre tränare som har tränat MFF i fler matcher: Bob Houghton (226), Antonio Durán (221), och Roy Hodgson (165).

Åge Hareide känner klubben och klubben känner Åge. Ett kort inhopp som huvudtränare i det här läget är sannolikt en win-win-situation för alla parter. Supportrarna älskar honom. Spelarna (han har redan tränat flera/sju av dem) respekterar och gillar honom. Andreas Georgson blir avlastad och kan återgå till sin roll som sportchef. Daniel Andersson återgår till sin roll som sportdirektör. 

Det var en glad Åge som var med på presskonferensen.

– Det är speciellt att vara tillbaka och jag hade fantastiska år här. Daniel ringde mig för två dagar sedan, och det var inte så svårt att säga ja. 

– Jag kände att när jag hade sagt ja, och började tänka på Braga-matchen, då kom spänningen och pirret tillbaka. 

Himmelriket önskar Åge välkommen tillbaka och önskar er alla ett stort lycka till!

Kom igen nu Malmö! Ge killarna och Åge, och Braga, ett klassiskt malmöitiskt hetsvälkomnande som heter duga. Köp upp alla biljetter, dra med hela familjen/släkten/vännerna/kollegorna och gör KAOS på torsdag.

BASTA!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-09-06 17:18:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?