Nationalarenan, Friends Arena, 2020-09-20 14:30

AIK - Hammarby
3 - 0

AIK-Bajen 3-0: Det här är botten

AIK-Bajen 3-0: Det här är botten

Söndagens derby slutade i stor besvikelse när Bajen förlorade mot AIK med klara 3-0.

Ett derby på Friends i ett viktigt skede av säsongen där Bajen hade möjlighet att "rädda" en besviken säsong och där motståndarna AIK behövde vinna för att hålla undan lagen omkring sig i nedflyttningskampen. Den betydelsen förstod åtminstone ett lag denna dag och tyvärr var det inte Bajen denna gång heller.

Bajen saknade David Fällman, Dennis Widgren, Muamer Tankovic och Paulinho i truppen. Dessutom satt Alexander Kacaniklic, Darijan Bojanic och Simon Sandberg på bänken. Med tanke på manfallet tvingades Bajen stå i valet och kvalet mellan 3-5-2 och 4-2-3-1 och med tanke på Bajens positionsspel vid Gnagets båda mål i den första halvleken var resultatet att det såg ut som att Bajen spelade utan högerback i försvaret. Vid det första målet hamnade Nabil Bahoui ensam i straffområdet när bollen damp ner framför hans fötter och kunde utan problem placera in 1-0 bakom David Ousted. Vid 2-0 väggspelade Paulos Abraham med Bahoui och återigen var det soprent på högersidan och Abraham gjorde 2-0 medan Bajenförsvaret agerade åskådare. K A T A S T R O F!

Trots underläget påstod Stefan Billborn att Bajen hade gjort en ganska bra halvlek(?). För oss övriga saknades det farliga chanser och Bajen lyckades heller inte med att etablera ett spel och dessutom saknades det en intensitet i Bajens agerande vilket gav en känsla av att Bajenspelarna inte riktigt var där mentalt.

Den andra halvleken var inte mycket bättre och Bajen vaskade knappt fram en farlig målchans på hela matchen trots att både Alexander Kacaniklic och Simon Sandberg byttes in. Istället var det AIK som ville mer och när Sebastian Larsson drog en frispark i stolpen kunde Mikael Lustig påpassligt skjuta in returen till 3-0 samtidigt som Bajenspelarna stod stilla som åskådare ännu en gång. 

Det här var inte vår kväll och inte är det heller vår säsong i år. Det blev ingen toppstrid, det blev inget avancemang i Europa och inte heller får vi fans chansen att göra skillnad. Istället tvingas vi stå ut med att ingenting ser ut som det ska och att ingenting känns som det ska. Ingen spelare presterar som de kan och ingen spelare presterar som de bör. Alexander Kacaniklic var efter matchen ännu en gång ute och svingade mot tränare Stefan Billborns taktik och menade att det var fel i taktiken som gav AIK överhanden och frågan är om Stefan Billborn och Jocke Björklund kan resa sig efter ännu ett nederlag?

Det är underkänt kollektivt och det är underkänt individuellt på så många håll och där varje spelare(även du Alexander Kacaniklic) behöver rannsaka er själva och inse att det blir inte sämre än så här. Det här är botten och frågan är vad som händer nu? Vem tar ansvar? Vem leder vägen när vi fans inte får? Vi bryr oss, gör ni!?
 

Robert Bäckström2020-09-20 22:35:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!