AIK bekräftar nekat bud på Bangura

AIK bekräftar nekat bud på Bangura

AIK Fotboll går ikväll ut med en text på sin hemsida där man bekräftar att man mottagit ett högt bud på anfallare Mohamed Bangura, som man sedermera valt att tacka nej till. Anledningen är att man värderar satsningen på årets säsong högre just nu. - Mohamed Bangura har visat att han är en spelare med hög prestationspotential som idag utgör en vital del av lagets anfallsspel, säger sportchef Jens Andersson.

Spekulationerna om Mohamed Banguras framtid i AIK tog fart rejält i slutet av januari när rykten om bud från en rysk klubb började cirkulera i pressen. Senast idag gick även Banguras agent Patrick Mörk ut och bekräftade att AIK tackat nej till ytterligare ett bud nyligen, denna gång på runt 30 miljoner kronor.

AIK vägrade kommentera uppgifterna via media, men väljer nu att via sin hemsida lägga ut en redogörelse.Det står bland annat följande rader:

"AIK Fotbolls styrelse värderar tillsammans med den sportsliga organisationen och VD alltid effekterna av ett nekat eller accepterat bud, såväl på kort som på lång sikt, ur ett ekonomiskt och sportsligt perspektiv. Varje officiellt bud som inkommer behandlas individuellt.

Valet att kommunicera detta kan, bortsett från att undvika rykten och spekulationer, härröras till att det är ett förhållandevis högt bud utifrån dagens transfermarknad. Ledningen bedömer att mer transparens i frågan ger AIK:are möjlighet att utifrån konsekvenserna av beslutet ge klubben och spelaren ökat stöd. AIK Fotboll AB har en fortsatt ansträngd ekonomisk situation och kommer att behöva arbeta för en ekonomi i balans och för att lösa den långsiktiga finansieringen. Det ekonomiska läget präglar alla beslut i den dagliga verksamheten."

Sportchef Jens Andersson:
- Mohamed Bangura har visat att han är en spelare med hög prestationspotential som idag utgör en vital del av lagets anfallsspel. AIK är av uppfattningen att Bangura fortfarande är under utveckling på allsvensk nivå och att han under kommande säsong har potential att prestera på ännu högre nivå, säger sportchef Jens Andersson till hemsidan

AIK Fotboll AB:s ordförande Johan Strömberg berättar samtidigt att det hade varit en väldigt bra ekonomisk affär att sälja Bangura nu, men att man värderade satsningen på årets säsong.

- En försäljning hade gett ett rejält tillskott i kassan, nu prioriterades lagbygget inför den kommande allsvenska säsongen och det innebär att alla AIK:are, med önskvärd tydlighet, uppmanas att på alla tänkbara sätt fortsätta stötta klubben. Nyemissionen var en bra start, men nu bör årskortsförsäljningen skjuta i höjden för att ge nödvändigt utrymme för att bibehålla den sportsliga ambition som klubben prioriterar, säger Johan Strömberg, ordförande i AIK Fotboll AB.

Mohamed Bangura kostade AIK en miljon kronor då han värvades sommaren 2010. Frågan är om det kommer högre bud innan det ryska transferfönstret stänger i mars, eller om AIK får behålla Bangura till sommaren.

 

Anders Nettelbladt2011-02-09 20:45:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen