Malmö reste till Stockholm för första gången i maj men får vända hem utan poäng.

Milos fick tillbaka några spelare men i stort sett var det ändå ett något sämre utgångsläge jämfört med senast då Lasse Nielsen fick lämna återbud och spelare som var på väg tillbaka ännu inte var redo för start. Det gav följande startelva med Lasse Nielsen i sjukstugan.
Rakip, Larsson, Pena
Abubakari, Toivonen, Birmancevic

Så, ska man vara helt krasst är detta väl en startelva där fyra, fem spelare räknas till vår bästa startelva (Dahlin, Beijmo, Dennis, Pena och möjligen Birmancevic). En bortamatch mot AIK är alltid en av seriens tuffaste matcher - Med detta utgångsläge var det såklart inte lättare.
Bänken var dock aningens starkare än senast med exempelvis Nanasi, Berget, Olsson och även Jonas Knudsen var tillbaka efter sin långa frånvaro.

Malmö stod upp spelmässigt väldigt bra i första halvlek men hamnade i underläge efter drygt 15 minuter. Josefat Mendes, som var bra för AIK sett över hela matchen, sprang på djupet och bröt in från höger där han slog ett inlägg som Dennis Hadzikadunic stötte i eget mål bakom en chanslös Dahlin.

Gästerna fortsatte spela bra och inte minst Pena spelade fint på mittfältet där han styrde och ställde lite som han ville. Men med många spelare borta till höger och vänster var det ganska tydligt att samspelet offensivt inte direkt var fulländad. Mycket missförstånd, sena passningar och tveksamma dribblingar ledde till mycket få lägen av riktig kvalitet. Bästa chansen fick Abubakari när han drog till på ett vänsterinlägg men skottet tog i stolpen.

1-0 i paus efter en ganska stark halvlek från Malmö och faktum var att AIK inte hade ett enda skott på mål i första halvlek. Det var också diskussioner om en straff för AIK, men domaren valde att fria efter att Chalus i ett motlägg skickat bollen på egen hand. Helt i enlighet med reglerna blev det alltså ingen straff. Sen kan man tycka vad man vill om den regeln.

I paus bytte vi, likt senast, ut Dahlin och Diawara fick chansen mellan stolparna. I andra halvlek blev det lite mer tydliga målchanser, men det var framförallt hemmalaget som vaskade fram dem. Direkt i början av halvleken hade AIK en dubbelchans på hörna, men Diawara räddade fint på första chansen och returen gick utanför.

Malmös spel såg i mångt och mycket ut som tidigare, men man hade förtvivlat svårt att skapa riktigt bra chanser. Trippelbyte efter en timme. In med Nanasi, Berget och Olsson för att dessutom gå över till 3-5-2. Men närmare än en halvbra nick från Berget på ett fint inlägg från Eric Larsson kom inte Malmö. Mycket boll. Många nästanlägen. Få målchanser.

Istället kontrade AIK och fick en straff när Benjamin Mbunga Kimpioka fick ett märkligt friläge och rundade Diawara innan Chalus tacklade ner honom bakifrån. Solklar straff och strax före 90 minuter var spelade sköt Sebastian Larsson in 2-0 till hemmalaget.

2-0 blev också slutresultatet. Rättvis seger för AIK som kanske inte har lika mycket boll som Malmö men sett över 90 minuter betydligt fler bra chanser. Och framförallt gör de två mål och MFF inget. Det är det som allt handlar om.

--------
Att förlora borta mot AIK är ingen katastrof. Att göra det med så många nyckelspelare borta samtidigt är närmast väntat. Men ändå surt.

--------
Spelmässigt sett ändå en ganska bra match av Malmö mot en tuff motståndare. Men vi behöver få in mer tyngd och kvalitet i sista tredjedelen.

--------
Dahlin ut i andra matchen i rad. För mig är han fortfarande given förstemålvakt, men givetvis kan vi inte hålla på och kasta bort ett byte i varje match på det.