AIK - Malmö FF 1-1
Oavgjort mot AIK..igen.

AIK - Malmö FF 1-1

Resultatet var helt givet på förhand då senaste möten mellan lagen i Stockholm har slutat just oavgjort. Var det orättvist och ett lag var överlägsna? Nej. Var det fullt rimligt resultat sett till matchbilden? Njae men ändå lite.

Första halvlek

Det är en tuff match och båda lagen vill vinna denna match. Det är inte på något sätt något finlir men det är bevisligen två duktiga fotbollslag som möter varandra idag. AIK har ställt upp med en ovanlig uppställning där Stefan Silva får starta istället för exempelvis Goitom.
AIK kommer igenom ett par gånger och har ett par lägen men saknar tillräcklig skärpa i avsluten för att vara riktigt nära.
MFF försöker bygga upp sitt anfallsspel och i första halvlek visar MFF upp ett försvar som jag personligen inte sett på ett bra tag. MFF bryter anfall, varje hörna eller inlägg känns inte livsfarlig och framförallt spelar MFF försvar på det sätt jag tror ledarna vill att spelarna ska göra. 
MFF tar också ledningen efter att Berget nickat in ett inlägg från AC. Rättvist sett till matchbilden men på inget sätt en säker ledning. Birmancevjic har under halvleken också missat ett friläge efter en briljant passning från Toivonen. 

Andra halvlek 

Andra delen av matchen är en bättre fotbollsmatch än första. Det är högre tempo och framförallt AIK visar vilja att gå framåt. Det blir farligare runt Malmös straffområde och Sebastian Larsson slår en frispark tätt utanför Markos vänstra stolpe. 
AIK lyckas också kvittera i andra genom att argentinaren Steffanelli skjuter ett skott som tar på Lasse Nielsen in i mål. Samma Nielsen som på det stora hela gör en oerhört bra insats.
Tillskillnad från matchen mot Djurgården (som jag också skrev matchrapport på) är jag ändå försiktigt positiv till Malmös spel under denna match. Man möter ett AIK som är oerhört taggade och framförallt lyckas MFF hålla AIK borta från farliga chanser.
MFF skulle ha gjort fler mål med tanke på Veijkos och Colaks chanser men oavgjort borta mot AIK är inte fy skam och alla lag ska möta AIK som kommer ta poäng av MFFs utmanare till guld. 
Måste tilllägga en sak, Sebastians Larssons tackling ska vara rött och inget annat. Blodrött och det är ingen diskussion. 

Nedan följer lite betyg 

Marko Johansson - 3 

Jag tycker Marko gör sin bästa match för året. Visar pondus och räddar det han ska rädda och utöver det gör han ett par riktigt bra räddningar. Kan inte göra något på målet. 

Eric Larsson - 4 

Idag visar Larsson varför platsen till höger är hans. Klockren i nästan alla dueller och är ständigt ett hot på sin högerkant. 

Lasse Nielsen - 3
 
Självmålet tillt trots så gör Lasse en oerhört stabil insats, vilket är oerhört viktigt framåt. 

Franz Brorsson - 2 

Stabil, varken mer eller mindre. 

Jonas Knudsen - 2

Gör en helt ok match, kommer inte riktigt runt på sin kant men gör det bra i försvaret. 

Jo-Inge Berget - 3,5 

Malmös bästa spelare tills han byttes ut. Gör målet och är oerhört nyttig i spelet. Låga betyget för kort speltid. 

Pavle Vagic - 2,5 

Ja Pavle slarvar en del i passningsspelet och är väldigt grön vid vissa tillfällen men jag tror att han är huvudanledningen att MFFs försvar fungerade betydligt bättre idag än tidigare. 

Anders Christiansen - 2

Lagkaptenen fortsätter ha det tufft. Slår frisparken som leder till Malmös ledningsmål men utöver det så händer inte så mycket runt dansken. 

Veijo Birmancevijc - 2 

Helt ok, har lite svårigheter att göra sina dribblar men jobbar och sliter. Borde gjort det bättre på sitt friläge. 

Ola Toivonen - 2 

Helt ok, bättre än mot Djurgården men jag tycker att Ola är lite för långsam för spelet MFF vill spela. 

Antonio Colak 1,5 

Stackaren sliter och springer som en idiot. Får inte mycket att jobba på och lägen han får så räddar AIKs målvakt. Hoppas det vänder snart. 

Avbytare: 
Amin Sarr - 1,5 
Får inte något gjort. Hotar ibland. 
Adi Nalic - 2 
Helt ok, utgör ett hot och är oberäknelig men ändrar inte en matchbild när han kommer in. 

Kalle Dahlberg2021-05-13 21:02:24
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?