Uppdaterat: Andra allsvenska klubbar utmanar AIK om Kamara

AIK har tidigare gått ut med att man kommer att värva nya anfallare inför nästa säsong. Nyligen bekräftades det att man följer två anfallare från Sierra Leone. En av de kan vara Bodens Al Hassan Kamara, som sägs vara nära en övergång.

18-årige Al Hassan Kamara spelar sedan i somras för Bodens BK, men sägs följas av Arsenal och Hull City. Tydligen ska Kamara vara föremål för en engelsk dokumentär som slutar med provspel i England men där arbetstillståndet sätter käppar i hjulen för en övergång.

Som många andra Sierra Leone-baserade spelare företräds Kamara av Patrick Mörk. Mörk beskriver Kamara som "en allsidig och hårt jobbande forward som öven är snabb och kan gå på djupet." Mörk tillägger även att Kamara påminner en hel del om Mohamed Bangura.

Enligt lokalpress i Norrland ska Kamara vara nära att skriva på för AIK. Andra menar dock att anfallaren närmast ska provträna med Örebro SK.

Kamara är enligt uppgift högst intressant för tre allsvenska klubbar, där AIK ska vara en. De övriga är sannolikt Djurgården och Örebro SK. Det är dock långt ifrån givet att Kamaras karriär fortsätter i Allsvenskan; efter säsongen är det tänkt att han ska följa med filmteamet som följer honom till England där han ska provspela med några klubbar. Det troliga är dock att Kamara återfinns i Allsvenskan när säsongen 2012 börjar.


Källa: NSD.se, Norrbottenskuriren, fotbolltransfers.com

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2011-10-04 13:38:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen