Albin Ekdal om landslagskarriären: ”Det var otroligt häftigt”

Albin Ekdal om landslagskarriären: ”Det var otroligt häftigt”

Ikväll spelar Sverige den sista matchen i EM-kvalet. Då gör Albin Ekdal, 34, sin 70:e och sista landskamp för det svenska herrlandslaget. – Kommer torka några tårar och vara känslosam, säger mittfältaren.

Albin Ekdal gjorde sin debut i det svenska herrlandslaget mot Ukraina 2011. Sedan dess har det hunnit bli 69 landskamper för 34-åringen, och ikväll gör han sin allra sista.

– Var sak har sin tid. Det känns som ett rätt tillfälle att lämna landslaget och fokusera på klubblaget de sista åren i min karriär. Och dessutom ge plats åt någon annan yngre hungrig spelare som ska göra sin resa i landslaget, säger Ekdal till SvFF:s hemsida.

Förbundskapten Janne Andersson bekräftade under lördagen att Ekdal kommer bära kaptensbindeln mot Estland.

– Jag vill hedra honom och ge honom bindeln, sa Andersson på lördagens presskonferens.

”Var otroligt häftigt och en enorm känsla”

Under Ekdals 12 år i landslaget har han fått uppleva en hel del. På frågan vilka minnen som utmärker sig mest svarar han:

– Det finns självklart många men play-off-vinsten på San Siro mot Italien, när vi lyckades hålla nollan, var otroligt häftigt och en enorm känsla. Men det som sticker ut mest var när vi lyckades vinna mot Schweiz i åttondelen i VM i Ryssland. Att dela euforin med alla tillresta fans var stort, säger Ekdal.



Under lördagen kallades lillebror Hjalmar Ekdal in till landslaget efter att mittbacken Carl Starfeldt dragits med en förkylning. Nu kan de båda bröderna få dela plan för första gången.

Vid lördagens presskonferens var Hjalmar ännu inte inkallad.

– Vi får se vad som händer de kommande 24 timmarna. Det är klart att jag gärna spelat med honom (Hjalmar), för min egen skull, för hans skull och för mina föräldrars skull. Det hade varit häftigt att se två söner på planen samtidigt. Men man får inte alltid som man vill. Det var nära men det var inte menat, sa Albin Ekdal då.
 

TV: Lennart Ekdal om båda sönderna i landslaget
 

Fredrik de Ronfredrik.d.ron@svenskafans.comTwitter: @fredrikderon2023-11-19 10:14:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans