Albornoz: "Lever drömmen och är där jag vill vara"

Albornoz: "Lever drömmen och är där jag vill vara"

Det blev ett himlens hattande för Mauricio Albornoz förra säsongen.

Han tillhörde Åtvidabergs FF, men lånades ut till både IFK Göteborg och GIF Sundsvall under en och samma säsong. I AFC Eskilstuna är tanken att han nu ska hitta lite stabilitet – och samtidigt bidra med en hel del rutin. För med sina 28 år är Mauricio Albornoz faktiskt äldst i laget. En ny erfarenhet, säger han själv men....

Ser du dig själv som en veteran?
Nej! Barnasinnet är kvar…

Varför blev det AFC Eskilstuna?
– Det känns som att klubben har fått ny energi, det känns som att det är en positiv anda runt klubben. Men i slutet av dagen är det Allsvenskan och jag älskar Allsvenskan.

Vad är det bästa med Allsvenskan?
Det är att det är tävling varje match.

Du har gjort tre pass med laget nu. Två fotbollspass och ett gympas. Har du hunnit bilda dig någon uppfattning om grabbarna?
Att det är genuint fina och hungriga grabbar, och de vill verkligen dra igång den här säsongen.

Du fick frågan igår (onsdag) hur det är att komma till den här staden som inte riktigt haft den här nivån på herrsidan på ett bra tag, funderade du någonting över det innan du valde att komma till AFC?
– Min känsla är att klubben och staden får energi tillsammans. Alla är väldigt sugna på att göra någonting bra av det här. Det var egentligen det som lockade mig.

Du tillhörde Åtvidaberg, men lånades ut till både Göteborg och Sundsvall förra säsongen. Du stannar väl hos AFC nu hela den här säsongen? (skratt)
– Nu får det vara bra. Nej men det blev en sådan säsong. Jag lärde mig massa saker, även om det inte var optimalt hur det blev så ångrar jag inget av besluten.

Vad är det du ska bidra med till laget?
– Det är mitt fotbollsspelande. Jag är här som både mittback och mittfältare…

Var spelar du helst?
I grund och botten är jag mittfältare, och det har jag alltid sagt. Men ju mer åren gått har jag spelat ganska mycket mittback. Nu har jag kommit till en punkt där det nästan är 50/50.

Mål med säsongen?
– Jag har alltid haft svårt att relatera till långa mål. Jag lever drömmen just nu och är där jag vill vara, säger Mauricio Albornoz. 

Mikael Einarsson

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-02-09 22:42:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna