Alex stjäl showen med sina fyra mål!
Attackvillige Marten Al Abdulawi (7) har precis placerat in 4-0. Till vänster Alexander Jacob (20) som svarar för fyra mål i 6-0-segern.

Sista serieomgången i hyfsat höstväder, lite gråmulet men uppehåll och kring 11 grader när Huddinge IF kör över bottenlaget Mjölby AI med hela 6-0. Solen tittar fram, så passande, lagom till andra halvlek och till slut lyckas Alexander Jacob i sin jakt på ett hat-trick. Av bara farten avslutar han målskyttet med ett fjärde mål på stopptid.

Huddinges startuppställning är definitivt konkurrenskraftig för spel på division 2-nivå men skador och sjukdomar utarmar truppen. På bänken har vi tre killar från P19. Samtliga får göra A-lagsdebut innan matchen är över.

Match och match, förresten. Inget av lagen har något mer än äran att spela för och det blir en vänskaplig tillställning där Mjölby inte har mycket att sätta emot. Personligen måste jag tillstå att det är positivt att för en gångs skull kunna se en match med HIF och känna mig avslappnad.

Tydlig klasskillnad från start och Marten Al Abdulawi är piggast från början med ett par räder till höger och frestande inspel framför mål. Ingen lagkamrat nappar.
I 8e snor han åt sig bollen från en Mjölby-spelare på vänstersidan, avancerar snabbt innan han smeker in en passning framför fötterna på Alexander Jacob som inte gärna kan missa öppet mål från en dryg meter. 1-0!

Jag gottar mig på läktaren när Huddinge spelar boll och noterar tacksamt 2-0 i 18e. Högerhörna. Elias Ländin mot främre stolpen. Martin Haddad högst, nickar i nät från nära håll.

Vi har fler avslut som inte hamnar inom ramen. Marten spelsugen på sin kant, leker fotboll när han ges chansen, men 3-0 kommer efter växelspel på andra kanten. Tobias Corneliusson rycker, ner till kortlinjen, spelar in lågt framför mål. Alex stöter in sitt andra mål från nära håll.

Marten avslutar halvleken med en charmant soloräd i mitten, över halva plan, tungt avslut som tyvärr är ett par decimeter för högt.

Marten revanscherar sig direkt efter paus. Öppnande passning från Herman Johansson och vår högerspringare vickar sig förbi Mjölby-målvakten och rullar enkelt in 4-0 i öppen bur. Då har 56 sekunder gått sedan avsparken.

Därefter lyckas Mjölby få ett ord med i laget, bygger upp ett par, tre attacker som inte bereder vårt försvar några större bekymmer. Värst är det i 56e när Mjölby hejdar en av våra attacker, går till motattack och i kamp mot två motståndare tappar Noah Strand kontrollen på det hala underlaget. Det leder till avslut mot Leo Dahlborn som avvärjer med en fotparad.

Vi återtar ett fast grepp om spelet medan Mjölby satsar helt och hållet på försvar med 9an Mårten Andersson som ensam anfallare vid mittlinjen. Han ställs oftast mot Noah, är chanslös, rör sig ibland närmare Martin. Lika hopplöst där.

När 20 minuter återstår är det dags att byta in ett par ungdomar. Simon Lundberg, 19 år enligt P19-truppen på Huddinge IF:s sajt, och Malte Jonsson, 18 år enligt samma källa, får debutera i A-laget. Tio minuter senare är det dags för 17-årige Julian Lundgren att kliva in på Källbrinks matta för A-lagsdebut.

Mjölbys bästa målchans uppenbarar sig i 83e. Efter en dubblerad högerhörna dimper bollen ner framför Felix Mazzola vid främre stolpen. Han lyfter den över! När det ser lättare ut att bara stöta in den från en dryg meter. Därmed bibehålls traditionen, i matcher mellan HIF och Mjölby är det bara ena laget som gör mål, det andra håller nollan.

Alex, med två baljor på kontot (=lika många som på 18 matcher tidigare under säsongen) jagar febrilt ett hat-trick. Han saknar inte chanser men misslyckas omsorgsfullt. Fram till 85e då Kevin Dedukic stormar fram till vänster och trycker in bollen lågt. I målområdets lera fläker sig Alex fram och stöter in 5-0. Jubel och stor glädje.

Men det stannar inte där. Frispark på stopptid, kanske drygt femton meter in på Mjölbys planhalva, till höger. Omar Laamrani lyfter perfekt in i utrymmet mellan backlinje och målvakt. Där kommer Alex som skjuten ur en kanon, perfekt träff med pannan. Målvakten överspelad – igen! 6-0.

Domaren väljer att låta Mjölby göra avspark, sedan blåser han av matchen – och säsongen.

Jag får tacka laget och dess ledning för en snygg avrundning och eftersom övriga resultat går vår väg så klättrar vi upp på övre tabellhalvan, slutar på sjunde plats. Bättre slutplacering än vad jag trodde innan säsongen men också snudd på maximalt utfall med tanke på att vi vann 10 matcher men förlorade 12.