Allsvenskan drar igång igen

Allsvenskan drar igång igen

Som vi har väntat - och nu vet vi. Ta fram kalendern, bläddra fram till v 24 och sätt en stor fet ring runt söndag 14 juni. Då kan fotboll på elitnivå starta upp igen.

Idag på morgonen kom beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten som innebär att det blir spel i Allsvenskan from den 14 juni. Det blir dock spel utan publik – inför tomma läktare. 

Idrottsminister Amanda Lind betonade vid morgonens presskonferens att vi inte går tillbaka till ett normalläge, att det inte är en allmän lättnad i restriktioner. Hon sade att vi alla har ett personligt ansvar att följa riktlinjer och göra det vi kan för att inte förvärra läget. Därför kommer publik inte att släppas in på arenorna. Det blir inte heller möjligt att samlas på sportbarer och pubar mer än vad som är tillåtet idag.

Något som MFF Support kommenterade på ett bra sätt igår torsdag. Och för att förtydliga detta – för oss supportrar – det är läge att sköta detta på ett bra sätt och inte sätta käppar i hjulet på oss själva, Malmö FF och Allsvenskan.

Skrivande journalister som följer fotboll i allmänhet och MFF i synnerhet har de senaste dagarna också skrivit om ett extra transferfönster (31 maj - 13 juni) och att MFF skulle ha ett avtal klart (eller på gång) med Dplay för att årskortsinnehavare skulle kunna se matcherna där. Igår meddelade också Svenska Fotbollsförbundet att fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, kommer att tillåtas vid matcherna i Allsvenskan under 2020.

Att det blir spel inför tomma läktare är något som helt klart gynnar många bortalag i årets serie. Tänk att som spelare stå i gången in till Stadion och inte höra 20 000 personer sjunga hymnen, att inte höra skrik och rop och ramsor och komma in till planen utan tifo och utan den dallrande atmosfär som vi är bra på att skapa på Stadion.

Men vi är Malmö FF, vi är större än så. Vi är bättre på varje position och JDT har lovat att vi kommer att överfalla våra motståndare. Det kommer sätta grundnivån för taggningen innan match, sen blir det upp till de starka karaktärerna att elda upp sig själva och lagkompisarna  att tagga igång som bara f-n. Berra får köra hetsvideos i omklädningsrummet och AC får spetsa Kondin och dela ut till killarna före match. Det här ska vi ta!

Känslan i kroppen är bra – mer än bra faktiskt. Det känns som att flickvännen har kommit tillbaka från den långa utlandsresan, som julaftons morgon eller som i bilen på väg in till BB. Nerverna ligger utanpå huden, det spritter i kroppen och förväntan bubblar över. Äntligen är vi igång igen.

Unnan ellor veck - vi är Malmö FF!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-05-29 09:17:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?