Allsvenskan inom räckhåll

Allsvenskan inom räckhåll

Degerfors avslutar säsongen mot Landskrona borta och Öster hemma, förhoppningsvis har vi redan då säkrat avancemanget.

Degerfors segertåg tuffar vidare och resultaten fortsätter att gå ”vår väg”. Vi gör jobbet själva och konkurrenterna tappar poäng. Att vi är Superettans i särklass formstarkaste lag råder inget tvivel om, elva matcher utan förlust och sju raka vinster talar sitt tydliga språk. Det är elva veckor sen vi senast förlorade, Östersund 21 juli.

Matchen mot Sundsvall var väl ingen av säsongens bästa, men starkt ändå att ta tre poäng mot ett Sundsvall som kämpar för att undvika degradering. Jag hoppas att de klarar kontraktet, Norrland behöver representeras av ett lag i Svensk Elitfotboll. Östersund FK finns ju för all del också men det verkar som att de har stora ekonomiska problem.

Degerfors har med sin långa förlustfria svit skaffat sig ett bra läge för att ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Serieledning med åtta poäng ner till Öster, fyra omgångar kvar att spela och tolv poäng att fördela. Då vaknar matteläraren i mig till liv. Öster behöver nu ta åtta fler poäng än Degerfors för att passera i tabellen, Landskrona BOIS behöver nio, Helsingborg elva och Sandviken tolv. Teoretiskt kanske fullt möjligt men högst osannolikt. Degerfors avslutar säsongen mot Landskrona borta och Öster hemma, förhoppningsvis har vi redan då säkrat avancemanget.

Vi tar en match i taget och koncentrerar oss på kommande derby mot Örebro. Då ska ett fullsatt Stora Valla heja fram röd-vita Degerfors till revansch mot den snöpliga förlusten senast på Behrns Arena.

Håkan Hansson 2024-10-07 11:31:00
Author

Fler artiklar om Degerfors