André Österholm: ”Väntat på det här hela vårsäsongen”
André Österholm flyger fram - Foto: Kjell Svensson

André Österholm: ”Väntat på det här hela vårsäsongen”

SKYTTEHOLMS IP. Ett enda inhopp blev det under hela vårsäsongen. Men när AFC United mötte GAIS i Superettan-omstarten på lördagen fick mittfältaren André Österholm, 19, göra sin första match från start – som vänsterback. – Jag har väntat på det här hela vårsäsongen, säger den nya vänsterbacken till Norrortssporten Matchbilder av Kjelle Svensson - http://speakerscorner.afcunited.se/#home

SKYTTEHOLMS IP. Efter att den ordinarie vänsterbacken Danijel Morariju lämnat AFC United under sommaruppehållet, står nu vänsterbacksplatsen helt öppen. En som fick chansen att visa upp sig på den positionen mot GAIS var André Österholm, som imponerade på tränarna under den internmatch laget spelade i förra veckan.

Jag fick spela vänsterback och de tyckte jag gjorde de bra, så jag har fått testa den position mer och mer under veckan och nu ville tränaren (Özcan Melkemichel) testa mig där, säger Österholm som var nöjd med sin första match från start – trots förlusten.
Det kändes bra. Lite tråkigt att vi förlorade i första starten, så klart, fortsätter han.
Var du nervös?
Nej, jag har väntat på det här hela vårsäsongen, så nervös kan jag inte säga att jag var, säger han till Norrortssporten efter matchen.

Tog chansen
Om det blir någon fortsättning på vänsterbacken för 19-åringen återstår att se. Men helt klart är att han känner att han tog chansen när han väl fick den.
– Ja absolut, det tycker jag absolut. Men vi får se. Alessandro Pereira från AIK kommer tillbaka när hans kontrakt går ut i juli, så vi får se. Tills dess kämpar jag vidare, säger André Österholm.
Uppdaterad: Matchbilder av Kjelle Svensson - http://speakerscorner.afcunited.se/#home

Text: Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-07-19 15:18:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna