AIK sparkar Andreas Brännström

AIK sparkar Andreas Brännström

AIK väljer att gå skilda vägar med chefstränare Andreas Brännström. Klubben meddelar att den norske tränare Henning Berg tar över.

På söndagen, dagen efter segern mot BP, meddelar AIK att Andreas Brännström får sparken med omedelbar verkan. Detta motiveras med att resultaten under våren varit allt för svaga och inte uppnår klubbens amibtioner.
I samband med detta kommunicerade AIKs ledning att den norske tränaren Henning Berg tar över, ett avtal som sträcker sig till och med år 2025.
Henning Berg har bland annat ett förflutet från Legia Warszawa, Staebek, och nu senast tränaruppdrag i den cypriotiska ligan.

Förhandlingar med ny chefstränare in i det sista
Annonserandet av sparkandet av Brännan kan tyckas komma oväntat. Det var nog många som trodde att AIK fortsatt hade förtroende för honom med tanke på att han stod vid tränarlinjen även efter uppehållet, samtidigt som att gårdagens match mot BP gav en seger.
Mycket talar för att AIK under hela uppehållet haft förhandlingar med en ny chefstränare in i det sista. VIlka kandidaterna varit lär bli okänt ett tag, men det slutade med ett kontrakt med Henning Berg.
Berntsen lär velat få alla bitar på plats med Brännans efterträdare innan ett ord kommuniceras till media, och detta måste blivit klart denna vecka.
Respektlöst mot Brännan kan tyckas att detta kommer helt plötsligt, men med den vår AIK haft finns det många anledningar till att detta är rätt beslut. Berntsen har verkligen påbörjat sitt nya lagbygge på allvar.

 

Andreas Ristare2023-07-02 19:05:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen