Andreas Dahlén klar för Djurgården
Dahlén är Pehrssons åttonde värvning.

Andreas Dahlén klar för Djurgården

Före detta Gefle- och Frankfurtspelaren Andreas Dahlén är klar för Djurgården. Men kontraktet gäller endast sex månader. - Kontraktstiden hänger ihop med att Joel Riddez ännu inte är tillbaka för fullt efter sin skada. Det kommer att ta tre-fyra månader innan han är redo och vi vill inte behöva stressa in Riddez i laget, säger Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Andreas Dahlén är en spelare som Magnus Pehrsson försökte värva redan 2006 - då till Sirius. Den nu 29-årige backen värvades istället 2007 till Gefle från Umeå. Och inför säsongen 2010 värvades han av Bundeliga 2-klubben Hansa Rostock för att säsongen senare gå till FSV Frankfurt i samma lag.

Nyligen bröt Dahlén och Frankfurt upp kontraktet och vänsterbacken har nu alltså skrivit på ett sex månader långt kontrakt med Djurgården.
- Han fick spela mycket i början i Tyskland men mindre under den senaste tiden. Det är en komplett ytterback som är väldigt snabb och har en bra löpkapacitet. Han är vänsterfotad med bra inlägg och passningar, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Anledningen till den korta kontraktslängden är att Joel Riddez inte är tillbaka från sin skada. Och det kommer ta cirka tre till fyra månader innan han är redo för spel. Kontraktet med Dahlén innehåller också option på förlängning.

Andreas Dahlén blir därmed Magnus Pehrsson åttonde värvning inför säsongen 2012.

Välkommen till Djurgårdens IF, Dahlén!

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2012-01-25 10:23:08
Author

Fler artiklar om Djurgården