Ännu svårare läge än förut

Lördagens bortamatch mot hemmalaget BK Häcken på Bravida Arena på Hisingen blev en ingen glädjedag för AFC. Resultat: BK Häcken - AFC 3 - 0 (1-0)

"Stor respekt för AFC" sade Häcken tränaren Micke Stahre i intervjun före matchstart.
Klart bollinnehav för Häcken första 15 min mot ett kompakt AFC försvar.
Efter 12 min kom matchens första avslut på mål genom Häckens Arkivuo, dock inga problem för AFC kepern Alireza Haghighi.

I 25:e min kom 1-0 till Häcken genom brassen Paulinho efter att mittenförsvaret i AFC missat en brytning.
I 39 min tryckte Buya Turay upp en arm i ansiktet på sin motståndare och tilldelades ett rött kort som innebär att han som bäst
är tillbaka i sista matchen hemma mot IK Sirius.
När Häckens AIK lån Yasin manglade ner AFC:s målvakt Haghi några min efteråt hände ingenting från domaren!!

AFC lyckades inte skapa ett enda avslut på mål under halvleken, 13-0 i avslut är ingenting man glädjas över,
1-0 ledningen i halvlek för hemmalaget var mer än rättvis, 60-40 % i bollinnehav för hemmalaget.

52:a min kom 2-0 från 18 meter invid ena stolpen genom Friberg och uppförsbacken var i princip ostigbar.
60:e min kom 3-0, identiskt lika 2-0, avslut från mitten av straffområdeslinjen.
I 85:e min fick AFC sina första hörnor, dock utan avslut.

26 mot 1 i avslut mot mål behöver inga större förklaringar. Bollinnehavet var 65-35 efter utvisningen av Buya Turay.
Nya tag mot Elfsborg inkommande lördag på Tunavallen

Bäst i AFC var nog vänsterbacken Taye Taiwo som med sitt kraftfulla spel vann i stort sett varenda närkamp.
Hela försvaret spelade bra trots övermakten.

Domare: Patrik Eriksson