Äntligen dags!

Äntligen dags!

Mycket kan sägas om vad som hänt i IFK Norrköping sedan säsongen 2020 blåstes av. Stormigt i klubben, ny tränare och en spelartrupp där hälften lämnat och ersatts av nya spelare. Läget kändes oroväckande efter årsskiftet och en bit in på det nya året, men sakta men säkert har nye tränaren Rikard Norling tillsammans med den sportsliga ledningen vänt skutan i en riktning som inför premiären inte kan beskrivas som annat än rätt.

Så var det äntligen dags för allsvensk premiär. Trots att det allt jämt är publikfritt runtom på våra arenor så infinner sig pirret och glädjen över att allsvenskan drar igång igen ändå, på något vis. Peking har både en och två revanscher att utkräva på Sirius efter dubbla förluster i fjol, och visst ska Norlings nykomponerade lag trots allt stå som favoriter i den allsvenska premiären. Efter ett, vad man ändå får påstå, relativt starkt transferfönster och en helt okej försäsong som tyvärr slutade i moll när man något snöpligt åkte ut i cupen mot BK Häcken så är förväntningarna trots det höga. Flera spännande nyförvärv, en ny tränare som redan under vintern och början på våren visat upp vad han går för och vad han står för. Projekt Norling kan, om man får allt att stämma, mycket väl bära laget långt denna säsong och få Pekingsupportrarna att drömma om framgångar igen efter förra årets sjätteplats.

Skyttekungen, anfallsstjärnan och lagkaptenen Christoffer Nyman saknas högst troligen i premiären och i inledningen av säsongen. Men vad gör det när man har succéförvärvet Samuel Adegbenro där i ”Tottes” frånvaro? Rosenborgsförvärvet Adegbenro har sedan han anslöt till Peking stått för sex mål och flera imponerande insatser, och trots att man ser fram emot att se Nyman på planen igen så ska det sägas att nog känns det tryggt att ha en sådan spelare som Adegbenro där bakom tillsammans med Sead Haksabanovic och Jonatan Levi.

Sirius då? Tappade förra säsongens succéspelare Stefano Vecchia till Norge och Rosenborg, samt viktige mittfältaren Elias Andersson till Djurgården. Men man sitter inne på spelare som Yukiya Sugita, Axel Björnström och Ekin Bulut som förra säsongen smällde till med 22 mål i Division 1 norra. Låt oss inte heller glömma David Mitov Nilsson, som återigen ska kliva ut på Platinum Cars Arena (som arenan numera heter) men inte i ”rätt” matchdress.

Att Sirius är ett bra lag som inte på något sätt ska underskattas står helt klart, och låt oss hoppas att Peking har gjort sin läxa från förra säsongen och att man kan lyckas bärga en trepoängare redan i premiären. Här följer startelvan som undertecknad tror kommer ställas på benen imorgon söndag (noterbart är att Ísak Bergmann Jóhannesson varit sjuk och är osäker):

Oscar Jansson, Linus Wahlqvist, Marco Lund, Viktor Agardius, Abdulrazak Ishaq, Ari Skúlason, Alexander Fransson, Henrik Castegren, Jonatan Levi, Sead Haksabanovic, Samuel Adegbenro.

Framåt kamrater!
 

Gustav Calderoncallderon@hotmail.se@CalderonGustav2021-04-10 13:37:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås