Inför träningsmatchen Sarpsborg 08 - IFK Norrköping
Solen börjar skymta och det är dags för fotbollspremiär, kan det bli bättre?

Inför träningsmatchen Sarpsborg 08 - IFK Norrköping

Efter 83 dagars ide, kommer jag nu ut i den ovanligt varma januari. Ruskar på huvudet och konstaterar att det trots en del turbulens runt omkring IFK, så är det dags för årets premiärmatch. Denna gång får vi bege oss till Norge och Sarpsborg 08. Sarpsborg slagit sig ihop med Fredriksstad. Som stad betraktad har de tillsammans något färre innevånare än Norrköping. På liknande sätt som IFK gick upp i Allsvenskan 2010, gick de upp i Tippeligan 2012. Förra säsongen slutade de på en 12:e plats av 16

Matchen kan nog ses som ett tack för förra årets träningsmatch på Parken som IFK vann med 3-1. Målgörare var Jordan 2 och Rasmus 1..

IFK´s startelva då:
Pettersson
Castegren
Lauritsen (Larsen)
Dagerstål
Àlvarez
Thern
Haksabanovic (Kusu)
Thorarinsson
Vall (Jakobsen)
Holmberg (Nyman)
Larsson (Almqvist)

Av dessa har sju stycken försvunnit bort på andra äventyr. Går det ens att tippa en startelva på lördag? Det ryktades om ett nytt spelsystem, alla har vä glömt förra årets test av spelsystem.........Vad vet jag, vad Jens har i bakfickan? Vad det än är hoppas jag det blir succé i år.

Det blir ingen tårta på lördag, då Dagerstål rapporteras med långvarig skada i ljumskarna. Även Binaku står påsjuklistan med en skadad hand. Troligtvis spelar inte heller Frasse. Jag kan tänka mig något i den här stilen då det är tidigt på säsongen och att de troligtvis kommit överens om att byta lite hipp som happ. Jag har inte riktigt koll på vilka som är utbytbara med varandra och på vilka positioner, framför allt inte med ett nytt spelsystem. Så här luftar Jens i princip hela tillgängliga truppen. Jag vet inte heller om det står någon och klappar på porten från U19/Sylvia, typ Niklas Söderberg, Buster Blosse eller Antonios Bahdke i en sådan här typ av match.

Pettersson/Lindgren/Jakobsson
Krogh Gerson / Stefansson
Lauritsen
Castegren
Telo
Smith/Bergmann Johannesson/ Thern
Blomqvist / Sema
Kusu / Khazeni
Nyman
Almqvist / Björk
Haksabanovic

Jens har också tagit lärdom att sätta systemet mycket tidigare än förra året, vilket verkar ju vara mycket klokt! Antalet forwards ser numerärt lite magert ut.Med tanke på alla skador spelare råkar ut för hoppas vi nog allapå någon formav förstärkning av numerären  där.

Även Sarpsborg kommer enligt Mikael Stahre att testa mycket nytt, det är långt till den riktiga premiären. Detta kan nog öppna för en målrik match för båda sidor. Jag blir mycket imponerad om Isak håller nollan!

Summa summarum, jag bänkar mig framför TVn på lördag 15.00  (Aftonbladet Plus sänder matchen) och hoppas få en känsla av att säsongen kan bli bättre än förra året och att spelarna är så professionella så att de inte tar med sig in på planen sånt som händer runt omkring dem nu.

Lycka till grabbar, nu kör vi så det ryker som det heter på svenska!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-01-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås