Äntligen poäng på bortaplan!
Kanonmatch av AFC målvakten Alireza Haghigi

Söndagens bortamatch på Friends Arena mot hemmalaget AIK blev precis så tuff som väntat. Ett väl krigande AFC kunde dock lämna Friends Arena med en poäng i bagaget

Storfavoriten AIK inledde som väntat med mycket bollinnehav och AFC kontrade flera gånger
I 18:e min blev det plötsligt tyst på arenan när Buya Turay körde slalom genom AIK försvaret och tjusigt rullade in 0 - 1. Vilken fin prestation av Mohamed Buyaka Turay!

En fin chans av Buya i 26:e min där AIK målisen lyckades rädda till hörna. 31 min så hade Buya som var glödhet en ny fin målchans, dock räddning av kepern.
Simon Alexandersson hade AFC:s 4:e heta chans från nära håll i matchens 33:e min
Rättvis ledning för AFC i halvlek. Gula kort på Tsiskaridze och Alexandersson betyder att dessa två är varningsavstängda hemma mot Malmö FF. Ett bra försvarsarbete
och 4 heta målchanser för AFC under en halvlek på bortaplan är riktigt, riktigt bra.

Andra halvlek inledde målisen Haghigi med en strålande fotparad,
I 54:e min kom kvitteringen till 1-1 sedan vänsterförsvaret inte fått bort bollen utan Christer Olsson kunde slå in bollen från målområdeslinjen.
AIK tog över än mer ett tag och hade en boll i överliggaren i 63:e min.

75 min hade spelats när båda lagen hade varsin klar målchans.
En period med virrigt spel var det när AIK:s Johansson sätter en klockren armbåge i pannan på AFC:s målvakt utan åtgärd från
domare Eriksson som annars sprang och viftade med gula kortet mest hela tiden.

Stort tryck från AIK sista kvarten men Alireza i AFC målet gjorde en kanonmatch med bl.a. ett par fina benparader och jag tycker han var bäst i AFC.
En fin poäng var det i alla fall, ser bättre och bättre ut för AFC i varje match som spelas.

Domare: Jonas Eriksson
Publik: 12087