Äntligen premiär

Äntligen premiär

En lång vinter/vårsäsong är äntligen över. På påskannandagen beger sig AFC United till Dalarna och Domnarvsvallen för ett möte med IK Brage. Fint väder ser det ut att bli på Domnarvsvallen!

Så är det då äntligen dags för premiär i Div 1 Norra för spelarna och ledarna som länge sett fram emot denna dag. Det är nu säsongen börjar på riktigt med tävlingsmatcher.

AFC möter ett hemmalag som åkte ur Superettan förra säsongen och naturligtvis har som mål att återvända fortast möjligt. Folk har försvunnit, nya har tillkommit, den kanske viktigaste är nya tränaren Bosse Wålemark med en spelar/tränar bakgrund i SK Ljungskile.

AFC:s Coach som också är ny för säsongen, Özcan Melkemichel med ass Ivan Ristic såg Brage spela trän-matchen mot seriekollegan IK Frej senaste helgen. En match som Brage vann med 2-1 efter att bägge målen kommit i början på matchen. Özcan tyckte att det var ett bra lag han såg — dem är tunga att möta - var både Özcan och Frejs tränare Bartosz Grzelak överens om. Brages tränare Bosse Wålemark tyckte att hans lag gjorde en  - bra laginsats långa stunder-

AFC då?  Senaste helgen genrepade truppen på Swedbank Park i Västerås mot hemmalaget Västerås SK i en match som AFC vann med 0-2 (0-1). Ett underbart vackert 0-1 mål av Omar Eddahri som från 16 metsom med en höger utsida landade bollen i borte burgaveln. Efter 30 sek i andra halvlek kom 0-2 på straff sedan Jesper Carlsson mejats ner bakifrån. Straffskytt var Filip Rogic som dundrade in bollen bakom Västerås keepern.

Trots segern var Özcan inte så nöjd med spelet Inget av det vi tränat och varit överens om fungerade - Spelar vi så här i premiären blir det svårt att ta någon poäng på Domnarvsvallen - tyckte han efter matchen.

Som sagt, nu är det dags! En bussresa på annandagen väntar med destination Borlänge och Domnarvsvallen.

Kl 17.00 blåser domaren Namik Idrizovic till spel.

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-04-20 07:33:50
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna