Årets allsvenska elva 2011: Högermittfält

Årets allsvenska elva 2011: Högermittfält

Domen har fallit. SvenskaFans allsvenska skribenter har tyckt till om säsongen 2011 och tagit ut de elva bästa. Vi presenterar elvan i en 4-4-2-uppställning, och har kommit fram till högermittfältet.

Mervan Celik, Gais

Statistik Allsvenskan 2011
Matcher: 27
Mål: 14
Assist: 1
Varningar: 8

Simon, Mervan Celik fick flest röster som högerytter, och näst flest som vänsterytter. Varför är han Allsvenskans bästa yttermittfältare?
Mervan har utvecklats enormt denna säsong och är väldigt internationell i sin spelstil. Som yttermittfältare har han gjort 14 mål vilket egentligen är fantastiskt och han är helt enkelt Allsvenskans bästa yttermittfältare för att han har den internationella spelstilen, har en mycket bra teknik, han kan avgöra matcher och så har han en fantastisk löpvilja. Han gjorde en bra säsong 2010 men hade fortfarande mycket att förbättra. Mervan tränade mycket på det defensiva jobbet som dessförinnan var sisådär och när han lärde sig det - ja, då var han en mardröm för den allsvenska motståndarna. Men mycket cred ska den assisterande tränaren Kjell Pettersson ha för sitt individuella jobb med Celik. 
 
Med sin tekniska och kraftfulla spelstil har han blivit en favorit hos fansen – vad känner du för att han förmodligen lämnar klubben efter säsongen?

Det är såklart ett stort avbräck för oss GAIS:are att han lämnar oss - men samtidigt är han värd att få lämna för en bra klubb utomlands. Han har kämpat oerhört mycket för att hålla den nivå han just nu har och jag tror att detta inte är det sista vi ser av honom utan Mervan kommer att bli bättre och bättre. 
 
Hur mycket har Celik betytt för Gais framgångar under 2011?
Han har betytt mycket för oss. Han har varit extremt målfarlig och har avgjort matcher som har visat sig vara mycket viktiga nu i slutändan för oss. 14 mål säger ganska mycket om hans säsong som yttermittfältare.
 

Tack till Simon Kostofski, Grönsvarta Fans, för dina svar!

¤ ¤ ¤

SvenskaFans kommentar:

Den kraftfulle mittfältaren fick bjuda in sig själv till provspel hos Gais när han tillhörde Häcken för fyra år sedan. Till slut nappade Makrillarna - och lär inte ångra sig idag. Under Alexander Axén och kollegor har Celik fått ett rejält lyft; mognat och lagt energi på att utveckla sina sämre sidor. Det har gjort honom till en av Allsvenskans mer eftertraktade spelare, och allt talar för att han lämnar i vinter. Flera turkiska klubbar har anmält intresse för den tekniske och målfarlige 21-åringen.

¤ ¤ ¤

Röstfördelning

Mervan Celik - 8 röster
Stefan Ishizaki - 6 röster
Mattias Lindström - 5 röster
Rasmus Jönsson - 3 röster
Martin Mutumba - 3 röster
Jiloan Hamad - 2 röster
Mohamed Bangura - 2 röster
Jonas Lantto - 2 röster
Daniel Sobralense - 1 röst
Mattias Jonson - 1 röst
Jimmy Durmaz - 1 röst               
Johan Larsson - 1 röst                
Stefan Selakovic - 1 röst            
Niklas Hult - 1 röst


Årets Allsvenska Elva - hittills:

Pär Hansson
Mattias Johansson - Alexander Milosevic - Peter Larsson - Ricardinho
Mervan Celik - X - X - X
X - X

- - -
Klockan 13:00 presenteras Årets Innermittfältare I i Allsvenskan.

Linus Sunnervik2011-10-27 08:04:50

Fler artiklar om Svensk Fotboll