Årets andra IFK-match: "Kan förstärka flera delar offensivt"
Linus Wahlqvist fick bära kaptensbindeln mot Hammarby och hade en väldigt offensiv roll, trots att han är en av tre backar.

Årets andra IFK-match: "Kan förstärka flera delar offensivt"

Mycket är nytt och spännande så här när IFK Norrköping gör sina första matcher för året. Borta mot Hammarby blev det 1-1 och nu är det dags för andra matchen under Rikard Norling. Elfsborg står för motståndet hemma på Parken. ”Jag hoppas att vi fortsätter jobba in vårt spelsätt”, säger IFK-tränaren inför tisdagens match.

Tränarbyte, formationsbyte och en hel del nya spelare. Det händer mycket i IFK Norrköping nu, inte bara i styrelserummet. I tisdagens möte med Elfsborg får supportrarna chansen att se mer av det ”nya” IFK Norrköping.

I första matchen för säsongen blev det 1-1 mot Hammarby. Jonathan Levi gjorde IFK:s mål med en riktig drömträff i krysset. Bajens kvittering stod Akinkunmi Amoo för, kort efter Levis mål. Första halvlek var jämn spelmässigt, medan det i andra blev allt mer Hammarby. Detta mycket på grund av att IFK bytte ut hela startelvan, där flera oprövade spelare från ungdomsverksamheten och Sylvia fick chansen.

Rikard Norling gillade ändå det han såg mot Bajen.
- Vi får en hel del svar både i det offensiva och det defensiva. Framför allt är det väl första 45 eller första 60 minuterna man kan dra några växlar av. Sedan gjorde vi byten och det var många spelare som knappt har tränat med oss. Det syntes förstås, säger IFK-tränaren till Guldköping

Han fortsätter:
- Av det jag fick se innan alla byten tycker jag ändå att det fanns mycket logik och att bitarna hängde ihop. Det var intressant ur ett defensivt perspektiv. Sedan tror jag att vi kan förstärka flera delar offensivt i spelet, trots att vi tränat mycket på det. Framför allt uppspelsfasen kan bli bättre.

Hur menar du med att det fanns mycket logik?
- Med logik menar jag att det hänger ihop. Att vi inte ger bort stora ytor till motståndarna, utan låter de ha bollen där vi vill att de ska ha bollen. Vi är hela tiden nära motståndarna. De gånger Hammarby fick tid med bollen var det när vi var redo och organiserade, säger Rikard Norling.

IFK spelar numera alltså med 3-4-3. En intressant detalj i spelet är att Linus Wahlvist, högerback i trebackslinjen ofta fyllde på offensiv och var med mycket i anfallet. Om detta säger Rikard Norling så här.
- Det räcker nog med att titta på hur Linus Wahlqvist agerar i sin roll som back för att förstå hur jag vill att det ska se ut.

Mot Elfsborg saknas en hel del spelare med olika skador och sjukdomar. Kristoffer Khazeni, Lucas Lima och Totte Nyman är borta en längre tid. Utöver det saknas Finnur Tomas Pamason, Mansse Kusu och Isak Bergmann Johannesson till matchen mot Elfsborg.

Rikard Norling vill att IFK Norrköping fortsätter på den inslagna vägen och jobbar vidare med sitt spel mot Elfsborg.
- Sedan kommer nog inte Elfsborg spela som Hammarby. De kommer ligga tätare på oss centralt i banan, kanske lite markeringsinslag till och med. De är förhållandevis flexibla i sitt försvarsspel. Vi behöver nog ändra lite fram och tillbaka utifrån hur de agerar i sitt presspel. Elfsborg kommer nog även variera en del i sina uppspel och hur de vill anfalla. Det är ett bra lag som har kommit långt med Jimmy Thelin som tränare, berömmer IFK:s dito.

Matchen mot Elfsborg startar klockan 14:00 på Parken och sänds på Discovery+, tidigare Dplay.

Håll utkik på sajten under tisdagen för dels rapporter från matchen mot Elfsborg, dels en stor intervju med Rikard Norling, bland annat om hans första tid i IFK Norrköping.
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-02-15 21:40:03
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås