Årets: Citat
Tack Berra

Årets: Citat

2020 har varit ett oerhört tråkigt år och det känns som att det pågått i ett helt decennium. Vi lever i en tid där vi trots allt kan ta del av klubben via tv, radio och sociala medier men saknaden av läktaren och närheten är stor. I synnerhet är saknaden som störst när vi inte kan hylla våra talanger och våra klubbikoner som gör sina sista säsonger i klubben.

Det finns trots avsaknaden av publik en hel del citat att ta ifrån. För att nämna några har vi Franz Brorssons historia om när han blev inlåst på toaletten av Rösler, att Bonke aldrig varit sjuk i hela sitt liv, Anels svar till pappa och flertalet uttalande om när lejonets staty sågades ner i januari.

Det citatet jag fastnade för och som otroligt nog verkar ha gett mest reaktionen hos mottagarna är Behrang Safari och att Sven-Lennart ska komma hem till Malmö. I avslutningsvideon där Berra meddelande att 2020 var hans sista säsong var vemodigt men inte helt överraskande. En video med Safari hade inte varit just en video med Safari med lite skämt.
I videon pratar han om att vilja avsluta med ett guld och att pokalen som han helt sonika döper till Sven-Lennart.

För att få lite kontext så följer här lite historisk om Sven-Lennart.

Sven-Lennarts pokal instiftades 2001 och första säsongen fick Hammarby lyfta den för första och sista gången. MFF har lyft Sven-Lennart sju gånger sedan pokalen ändrade utseende och namn. Innan Sven-Lennart så hade allsvenskan Von Rosens pokal och den gömdes undan när det framkom att Clarence Von Rosen hade lite väl kärleksfull relation till nazisterna under kriget.
Sven-Lennart Johansson var det givna valet avseende en ny person att döpa pokalen efter (även om Eric Perssons pokal hade varit coolt). Sven-Lennart var ordförande i Uefa 1990-2007 och var en bidragande orsak till att Champions League startades, Sven-Lennart är onekligen en av svensk fotbolls största genom alla tider.

Sven-Lennart vann även ett cupguld som ordförande i AIK.

Just AIK har varit huvudanledningen till att citatet fått spridning. Solna fick en kollektiv hjärnblödning när Berra hade mage att dissa personen Lennart Johansson genom att kalla en pokal för Sven-Lennart. En pokal är också ett icke-levande objekt och inte en person. Det verkar inte många AIKare ha förstått och det har kommit flertalet personangrepp mot MFF och Behrang själv. Bondjävel, idiot och historielös är en del av sakerna som har yttras i diverse sociala medier.
För att förtydliga till AIKare avseende Sven-Lennart. Berra syftade på pokalen och inte personen Sven-Lennart. Att lägga till Sven framför ett namn är inte att kränka någon, det är inte att förstöra någons arv och det är definitivt inte riktat till er eller för er.

Skräpning för fan.

Berra, tack så otroligt mycket för det underbara citatet. Gråten satt i halsen under hela videon.
Jag önskar dig och din familj all lycka och förhoppningsvis är du snart tillbaka i Malmö FF.
Tack för alla minnen, tack för allt och underbart att Sven-Lennart fick komma hem.

Kalle Dahlberg2020-12-08 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?