ÅRETS: Lånespelare
Årets utlåning är tillbaka!

ÅRETS: Lånespelare

Efter en säsong som på sin höjd kan beskrivas som medioker bestämde jag mig att rikta blickarna mot våra utlånade spelare. Det har varit x antal spelare som varit ute på lån i klubbar som Mjällby, Kalmar, Sandefjord, Olympic och Utsikens BK.


Finns det några framgångar hos våra utlånade spelare? Spelarna i Olympic har gjort det bra men knappast varit ett genombrott likt Hugo, Malik gjorde det inte särskilt bra i Finland och Björkqvist var helt ok i Utsikten. Den enda som verkligen stack ut var herren som gick på lån under sommaren, denna herre är nämligen Sebastian Nanasi
Sebastian Algot Nanasi föddes 16 maj 2002 i Kristianstad. Han är uppvuxen i den lilla orten Viby som 2020 hade 1204 invånare.  Saker som har hänt sedan Sebastian föddes är att MFF vunnit SM-guld åtta gånger, cupen en gång och spelat oräkneliga gånger i Europa. Ett av SM-gulden var Nanasi med att vinna men under våren 2022 fick han inte speltiden som han själv eller klubben ville. Detta ledde till utlåning till Kalmar och den numera MFF-tränaren Henrik Rydström.


Under Rydström fullkomligt exploderade Nanasi och han fick visa vad han är kapabel till. På 15 matcher i allsvenskan gjorde den unge skåningen fem mål fem assist och var högst bidragande till att Kalmar i slutändan kom före MFF i den allsvenska tabellen. 
Nanasi har sedan han kom upp i a-laget varit lite av ett oskrivet kort. Utlåningen till Varberg gav inte särskilt mycket på pappret men det visade att talangen fanns där då intresset från Varberg var tydligt från första början. Därefter var tanken att Nanasi skulle slå sig in i MFF men stötte där på trubbel genom att inte få spela kontinuerligt, spela på fel position eller för den delen inte få tillräckligt med tid för att göra misstagen som krävs för att bli bättre (läs Hugo Larsson). 


I slutändan så bevisade Nanasi att han är en fotbollsspelare för allsvenskan, kanske när historien är klar också en spelare att föra MFF mot guld och Europa. Utöver det faktum att Nanasi mer eller mindre bevisade för MFF att han ska vara startspelare nästkommande säsong så är han också uttagen till januariturnén med det svenska landslaget. 
I slutändan, Nanasi kan kröna sin säsong med ett cupguld, en utlåning som var succé och en uttagning till landslaget. Han har på egen hand en bättre säsong än MFF som klubb och det är bara att gratulera killen från Kristianstad. 


Bara en slutkläm, när jag skriver detta är det 15 december. Låt oss hoppas att Nanasi är på plan när allsvenskan 2023 startar i april. 

Med det vill jag önska god jul och gott nytt år alla himmelsblå. 

Kalle Dahlberg2022-12-15 09:45:42
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?