Årets: Patriot

Årets: Patriot

Från utskälld ungtupp till derbyhjälte och stjärnskott. Årets Patriot fick ett intensivt år!

Det skall inte vara lätt att slå sig in i MFF:s A-lag och man får som ungtupp finna sig i att det kan blåsa hårt ibland vilket Patriot Sejdiu fick erfara efter 2-0 hemma mot Mjällby.
Lasse Nielsen som inte uppskattade Sejdius försvarsspel gav pågen en blåsning som hette duga.

Det skall dock sägas att unge Patriot bet tillbaka mot rutinerade dansken och även om de två slöt fred kort efteråt, visade kanske den unge talangen att han trots allt har lite hår på bröstet.
Klart är i alla fall att han inte lät sig bromsas upp av barska äldre mentorer utan kom tillbaka i stor stil senare.

Den tjugosjunde juni var det Skånederby och i en match som mycket frustrerande såg ut att sluta 1-1 klev unge Sejdiu fram och tryckte in 2-1 mot HIF och ännu en himmelsblå derbyhjälte var född. Målet röstades fram som årets mål av Himmelriketredaktionen och mer finns att läsa om här.

Patriot var tillsammans med Hugo Larsson ett av få glädjeämnen i MFF 2022 och det är bara att konstatera att den unge anfallaren kommer att glädja Stadionpubliken mycket framöver. I år blev det fyra mål, men potentialen finns för mycket mer och en mot en är han redan en av de vassaste i laget.

Jag misstänker att en tränare som Henrik Rydström är bästa tänkbara mentor för unge Herr Sejdiu och det skall bli ett nöje att följa deras samarbete under 2023.


 

Pontus Kroon2022-12-18 21:38:39
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?