Årets spelare 2023: # 9 Arnor Traustasson

Årets spelare 2023: # 9 Arnor Traustasson

Säsongen 2023 är inget år vi supportrar till Snoka kommer hålla kvar i minnet speciellt länge. Ju fortare vi kan glömma den här säsongen desto bättre! Väldigt få spelare har hållit en tillräckligt hög nivå under hela året. De kan räknas på ena handens fingrar och då får man ändå fingrar över. Den som skulle kunna ge långfingret till alla andra är ”Trasten” från Keflavik på Island. Han har varit överlägset bäst då alla betyg sammanställs för året.

Som våra trogna läsare vet så brukar vi också utse ”Månadens spelare”. Aldrig någonsin har en spelare kammat hem så många månader. Vad sägs om bäst i april, juli, augusti och september. Samt som grädde på moset de två sista månaderna oktober och november. Att då bli ”Årets spelare” är förstås en synnerligen välförtjänt utmärkelse. Vi på Guldköpings redaktion gratulerar Arnor till att vara vår bästa spelare under 2023!  

Vi på Guldköping har utsett ”Årets spelare” sedan 2018, och då delat ut en ingraverad Kristallboll till vinnaren av utmärkelsen. Den som fick Kristallbollen första gången var Andreas ”Ante” Johansson.  I år kommer det inte bli så, vi beklagar det men är inget vi kan påverka. Vi har också under de senaste åren även delat ut priser till damlaget. Det sammanlagda värdet av alla dessa priser under årens lopp överstiger 20 000 kronor och vi vill tacka de sponsorer som gjort detta möjligt. Det har varit Exilsnokarna Stockholm, flyttfirman ”Lika som Bär”, men den sponsor som varit absolut störst under årens lopp är Linköpings Förnickling AB. Priserna har delats ut under IFK Norrköpings officiella galakväll. Förra året såg undertecknad till att priserna delades ut, utanför det officiella programmet. Under Coronapandemin var galan inställd p g a restriktionerna, då undertecknad personligen åkte ner från Stockholm och överlämnade priset till Totte Nyman.

Totte fick den sista Kristallbollen utanför rampljuset.

Vi blev erbjudna att dela ut priset i samband med cupen nästa år. Men att dela ut ett pris till Årets spelare året efter känns lite inaktuellt. Vi har förståelse för att IFK Norrköping satsar på sina egna priser under galakvällen, och den stora lokala tidningen som ger ett pris i trä i form av en spårvagn. Vi tackar för den tid som har varit och säger det var roligt så länge det varade!     
Damlaget fick 2022 priset som Årets lag i Norrköping 2022. Priset står på kansliet för damlaget.         
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-11-19 15:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås