Årets spelare enligt läsarna på En Riktig Fotbollsälskare Håller På MFF

Årets spelare enligt läsarna på En Riktig Fotbollsälskare Håller På MFF

Niklas Asker, som ligger bakom "En Riktig Fotbollsälskare Håller På MFF", berättar här om Facebooksidan och varför den finns samt om priset till Sören Rieks.

Året 2012 var jag inne i en period med arbetslöshet och ville få dagarna att gå utöver att leta jobb med mera, så jag valde att starta min Facebooksida "En Riktig Fotbollsälskare Håller På MFF". Tanken med denna sidan var att försöka nå ut till alla MFFare med information om laget, både positiva som negativa saker. Att försöka skapa en sida där MFFare kan föra samtal och så vidare kring laget i våra hjärtan. Det fanns liksom ingen direkt nyhetssida eller på Facebook något bra forum för oss, så jag tänkte att när jag upp i 1000 följare så är det super. Nu 10 år senare så har sidan gått från att vara en liten nykomling till att vara en av de största MFF-sidorna på Facebook med 18.000 följare.

Jag har ett pris som jag årligen delar ut på sidan (med start 2019) som jag kallar för ”Årets spelare”, det brukar jag lägga upp när det är ca 2-3 omgångar kvar av säsongerna. Då väljer jag ut de 4 jag anser är mest värda priset så får följarna på sidan rösta fram vem de tycker är mest värd utmärkelsen.



I år valdes dessa fyra ut: Colak, Christiansen, Rieks & Birmancevic. Efter ca 2 veckors omröstning stod det klart att följarna på sidan röstat fram Søren Rieks till ”Årets spelare - 2021” detta med stor marginal. Som årligen tradition får vinnaren en pokal, diplom samt bukett. Tidigare år har följande spelare vunnit: 2020: Anel Ahmedhodzic 2019: Markus Rosenberg.


Motivering:

Han är en skicklig spelare som besitter stora offensiva kvaliteter och har ständigt varit ett hot för motståndarna. Hans spelstil har snabbt blivit uppskattad och omtyckt av oss supportrar. En mycket mogen spelare och person för han med sig en självklar pondus på planen och bidrar med mycket positivitet till sina lagkamrater. Hans tuffa vinnarattityd sticker ut, vilket spär på viljan att vinna för klubben. Han bär klubbmärket med stolthet och krigar alltid för våra färger, och för stade. Med en tredjeplats i interna skytteligan och sitt andra raka guld för klubben så har han med råge uppfyllt våra supportrars förväntningar den här säsongen och är väl värd utmärkelsen ”Årets Spelare 2021”.

Niklas Asker2022-02-24 08:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?