Årets: Värvning

Årets: Värvning

Vem var årets värvning? En av livets stora frågor uppe där med hur kom vi hit, varför är vi här och varför kan man inte låta bli att bry sig iallafall lite om Allsvenskans stora pris? Idag reder jag ut iallafall den första frågan.

Det finns mängder av nyförvärv i år som aspirerar på titeln årets nyförvärv. En titel som tidigare burits av legender som Markus Rosenberg och Anders Christiansen. En viktig anledning till att vi har så många alternativ 2021 har att göra med att Danne bestämde sig för att köpa ALLT han ville ha. Ismael Diawara, Martin Olsson, Niklas Moisander, Peter Gwargis, Sergio Pena, Veljko Birmancevic. Malik Abubakari och Antonio Colak (lån). Dessutom har dykt upp en hel hög med spelare till
juniorlagen men de utesluts ur från den här ceremonin. 

Det går att argumentera för de flesta av dessa. Hade vi spelat Champions League utan Diawara? Tveksamt. Har Birmancevic redan betalat tillbaka sin prislapp? Ja. Har Moisander givit defensiven en tyngd och trygghet? Ja. Har Sergio Pena stundvis hållit en av de högsta nivåer jag sett i MFF? Ja. Stod Colak för några galna prestationer som gjorde den här säsongen till vad den blev? Ja, Sirius och Rangers till exempel. Personligen vill jag alltid dela ut årets nyförvärv till Sören Rieks
eftersom han är bäst på allt men han klarar inte riktigt av att fylla alla kriterier. 

Jag väljer inte heller att dela ut det någon av de spelare nämna ovan. Jag antar ni som läser detta precis satte kaffet i halsen och i förundran just nu sitter och försöker klura ut vad det är som står på. Skulle inte Veljko vara årets värvning? Dra på trissor! jag säger såhär: Spelare kommer spelare går, men sportchefer (ish) består. Årets värvning är, enligt mig, Andreas Georgsson. Vi plockar en kompetent man med MFF-hjärta som inte tvekade en sekund när Malmö ringde, trots att han då huserade i Arsenal. Efter att i mer än ett decennium tidigare jobbat i MFF testade hen vingarna i Brentford, och de höll. De höll faktiskt så pass bra att Arsenal ringde och bad honom förgylla deras liv, vilket han gjorde. 

Andreas känns som en ultimat värvning då han både har koll på hur organisationen ser ut men också kommer med nya ideer och ett internationellt tänk. Det finns väldigt få personer jag hellre hade tagit till Malmö FF än Andreas Georgsson. Känner man att det här inte håller och att den naturligtvis måste vara en spelare som får årets värvning har man 1. fel och 2. inte rätt. Eftersom Georgsson antagligen ahft ett finger med i spelet kring värvningarna av alla dessa spelare så tänker jag dessutom att deras succe måste adderas på hans konto, ytterligare ett argument för Georgsson. 

Nu har han kommit him och jag tror att den här värvningen kommer påverka MFF på ett positivt sätt i mängder av år framöver. Mer än vad någon spelare skulle kunna göra (Självklart är Rosenberg ett undantag). 
Så framåt Malmö, heja di blåe, årets värvning är Andreas Georgsson och därmed basta, vill ni dela ut det till någon annan är det bäst att ni har riktigt bra argument för jag är bombsäker.  

 

Filip Nyman2021-12-16 11:44:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?