Årets: Vi tycker om MFF

Årets: Vi tycker om MFF

Dags för årets sista panel - Just när Kalle lämnat oss.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Carl Angerborn
Skribent på himmelriket. Förankrad på Ståplats.

Navid Mirzaie
Har följt MFF sedan mitten av 90-talet. Ser sig själv som icketroende men utomstående vittnar om att fotboll är hans religion, MFF hans profet och norra läktaren hans altare.

Henrik Sjöström
Henrik har jobbat för Himmelriket och med Fan-TV under många år. Följer MFF slaviskt från Stockholm tillsammans med andra exilare.

Mikael "Skroda" Cronqvist
40-årig lärare som följt MFF sedan hans far tog med honom till stadion som 5-åring. 14 år som aktiv i MFF Support och drev bland annat  Parkensaken för MFF Supports räkning. I supporterfrågor blickar han helst mot Tyskland och hur det fungerar där. Favoritspelare i MFF genom alla tider Lasse Larsson.

Ulf Nilsson
The Chief.


Hur minns du 2021?

Carl:
Som en av de framgångsrikaste i klubbens historia. Så är det faktiskt. Att gå till Champions League och samtidigt försvara ett SM-guld är ingenting annat en oerhörd prestation. 

Därutöver kommer jag alltid ha med mig känslan när jag fick återvända till Stadion för första gången sedan pandemins utbrott (HJK hemma), uppladdningen inför och inledningen av matchen mot Mjällby, planstormningen när guldet säkrades och efterfesten på Ståplatstorget därefter, samt kanske även maktdemonstrationen mot Göteborg borta. Vilket jävla år vi har haft! 

Navid: 
Jag kommer nog även med distans till 2021 minnas tillbaka på året som ett väldigt jobbigt år. Trots objektivt sett ett enormt framgångsrikt år så har vi som himmelsblå supportrar sällan fått njuta av att allt funkar under en längre period. Många knappa segrar, ett par väldigt dåligt tajmade förluster, Mjällby hemma bland annat och en massa skador som exponerade truppen rätt hårt emellanåt. Men visst, Champions League efter en underbar kvalsommar och till slut ännu ett guld. Så det blir nog varma minnen ändå.

Henrik:
En säsong som befäste två saker: För det första så är vi numer ett lag för den europeiska storscenen på riktigt. Detta trots att Rosenberg inte längre spelar i klubben. Det andra är att vi numer har en sån bredd och kapacitet i laget att vi kan nå och spela i CL samtidigt som vi ändå vinner Allsvenskan. Vi kommer nog alla nämna 2021 som året då alla gjorde sitt för att halka på vägen till pokalen, men precis som med golfen så summerar man ett till slut ett resultat. Vägen dit är strunt samma. 

Skroda:
Att vi vann guld fast vi inte borde ha gjort det. Vi var verkligen inte bra i Allsvenskan under hösten men då ingen annan ville vinna så fick vi fixa det ändå. Vi var minst sämst när det gällde och i den blinde rike är ju den enögde kung.
Hur tråkigt det än är att spela där egentligen så är det ändå CL-spelet som måste nämnas. Kvalet dit är ju alltid något alldeles extra och trots ryggen mot väggen några gånger så löste vi det. 230-240 mille in när många andra klubbar kippar efter andan ekonomiskt kommer ge oss ett gigantiskt försprång som jag hoppas att vi kan utnyttja rätt.

Ulf:
Att det är för jäkla härligt att vinna ett guld när vi är på plats. Guldet 2020 var viktigt ur perspektivet att ingen annan vann.
Guldet 2021 var viktigt för att vi visade att vi var bäst. Champions League och guld. Kamma er Sverige.
Några otroliga minnen tar vi med oss. Kvalmatcher, Sirius, Kalmar, Halmstad hemma osv osv.



Vad hoppas du händer 2022? 

Carl:

Att vi försvarar guldet ytterligare en gång, att vi spelar europagruppspel (det räknar jag med) och att vi där presterar ännu bättre än i år.

Jag hoppas också att vi får se mer av våra egna ungtuppar än vad vi har gjort i år. Tänker kanske framförallt på Nanasi och Sarr, men är även väldigt nyfiken på Björkqvist, Eile och Edvardsson. I direkt närtid är jag oerhört spänd på vad Andreas Georgsson hittar på i sitt första transferfönster. Förhoppningarna är stora. 

Navid:
Jag vill ha samma utfall som 2021 med gruppspel i Europa och guld, fast med en rejäl insats i Allsvenskan som bara gör det tydligt vilken klubb är bäst. Vi har inte riktigt omsatt vår resultatmässiga överlägsenhet i faktiska prestationer förutom i enstaka matcher. Som den mot Göteborg nu i höst. Jag vill se liknande insatser oftare!

Henrik:
Jag har stora förväntningar på vad den växande och utvecklade organisationen kan göra med MFF. Hur förbättras talangutveckling, analys, scouting, truppen och matchförberedelserna inför föreningens nästa steg? Förhoppningsvis ser vi att ökad bemanning och kunskap som utvecklar och förbereder våra akademispelare så vi får se fler egna produkter i a-laget. Vi tar nya steg i matchförberedelserna så vi bättre kan välja rätt spelare att matcha motståndaren och plocka fler poäng trots att fler spelare roteras. I slutet av 2022 har vi minst tre nya bekantskaper i form av unga spelare som spelas frekvent, samtidigt som typ Nanasi och Sarr är tongivande. Oj vilket år att längta efter!

Skroda:
Att JDT tar ett år till så han får bygga vidare. Nu får han troligtvis leka med ännu mer pengar=Dyrare spelare vilket borde vara en morot .
Att vi når EL-gruppspel. Vore kul att ha en realistisk chans att få spela vidare efter jul med allt vad det innebär av förväntningar m.m.
Skadefria spelare och färre korkade gula kort så vi kan avgöra Allsvenskan lite tidigare och därigenom lägga extra fokus på Europa. Allsvenskan är alltid viktigast men nu är vi i en position då vi kan kliva rejält på rankingen pga pisseår som försvinner bort. (Don’t mention the Vardar)

Ulf:
Att vi fortsätter ta kliv. Låter våra unga spelare utvecklas och plockar in några spetsspelare som visar Sverige vilka vi är. Sveriges bästa klubb.
Sen hoppas man såklart att det blir nytt gruppspel - Europa League är alltid häftigt, men klart att man drömmer om Champions League.

Kanske kan vi gå till cupfinal och förlora under förnedrande former igen?


Vad önskar du dig i julklapp?

Carl:

Utöver lugn och ro och snälla barn är den ultimata drömmen ett medlemsbrev som förkunnar Pontus Janssons återkomst till himmelsblått. Jag tror att vi får vänta ytterligare några år, men det skulle inte förvåna oerhört om det faktiskt sker under 2022. 

Navid:
Jag vet inte riktigt, en häftig värvning kanske? Som himmelsblå hoppas jag att AC blir kvar, avslutar karriären i MFF och att han får hålla sig skadefri. I övrigt så hoppas jag att livet flyter på och att jag får ha min nära och de människor jag trivs med runt mig. Det är det bästa. God jul på er alla!

Henrik:
Att vi får vara friska och att covid lägger ner. Samhället mår bra av umgänge och vi vill kunna se fram emot en fotbollssäsong med publik på läktaren.

Skroda:
På personligt plan att jag och mina nära och kära får vara friska och att jag får tillbaka lite av det rejäla suget kring MFF. Pandemin har tagit bort en del av det suget för den här gamlingen som blivit bekväm och missar betydligt fler matcher på plats än vad jag gjorde innan. Eller så är det just åldern och inte pandemin..aldrig varit i denna åldern tidigare så svårt att veta.
MFF-mässigt så vill jag ha en hållkäftenvärvning och allmän julefrid i MFF-familjen.

Ulf:
Att vi någon gång kan komma ur det här greppet som pandemin satt oss i. Både för egen del och för MFF:s. Det är roligare när vi är tillsammans och vinner. Så är det bara.
Annars? Att Anel förlänger och Pontus kommer hem. Bra kompromiss.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-12-24 16:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?