Armend Suljev: "Klubben har visat att de vill ha mig"

Armend Suljev: "Klubben har visat att de vill ha mig"

Armend Suljev har haft en tung period bakom sig med lång skadefrånvaro. Mot Östersund senat fick han hoppa in och göra en efterlängtad tävlingsmatch för Skövde AIK i Superettan. Vi har fått en pratstund med "Arre" och kollar hur han har det idag, vad han säger om säsongsupptakten och vad han tror krävs framåt för att poängen ska börja trilla in.

Hur mår du idag?
Det är bra och jag är otroligt tacksam med tanke på hur de senaste åren har sett hur för egen del med skador. Så jag är glad av att jag kan vara i fullträning med laget och kunna spela fotboll.

Du fick äntligen spela match igen och det i Östersund senast där det blev ett tidigt inhopp. Hur var det att få dra på sig matchtröjan igen?
Jo, men det kändes bra. Kul att få spela då det var ett tag sen man spelade tävlingsmatch, men tråkigt att vi inte får resultat med oss. 

...och efter match, hur känns det nu?
- Som sagt fortfarande lite surt men vi får lägga det bakom oss och ladda om inför Brage nu på söndag då vi ska göra allt för att ta 3 pinnar. 

Ingen vidare säsongsinledning, vad säger du om den tuffa starten? 
- Det är klart att det är tufft, det är inte starten vi önskade och vill ha mer poäng än vad vi har men så är det. 
Jag tror på laget, poängen kommer att trilla in. 

Vad krävs för att det ka börja bli segrar och avancemang i tabellen?
- Det krävs hårt jobb och bra förberedelse innan träning och match så att vi ger oss själva rätt förutsättningar när det är dags att spela.

Du blev klar för SAIK igen december 2020, men trots skadebekymmer över en längre tid fick du förnyat kontrakt över detta året. Hur kände du när det blev klart med en fortsättning i SAIK?
- Självklart blev man glad, klubben har visat att de vill ha mig och varit till stor hjälp med min rehab och gett mig den tiden jag behövt för att kunna komma tillbaka från skadan. Så nu är det upp till mig att försöka ge tillbaka på fotbollsplan.

I fjol hoppade du in i några U21-matcher och har nu skolats in, eller ska vi säga om, till vänsterback. Vad tycker du om det?
- Det har gått bra tycker jag, en position som man kan delta mycket i anfall och försvar så det känns bra. Inte direkt omskolad då jag har spelat vänsterback tidigare så det är inte en ny position men jag har ju spelat mer som ytter och innermittfältare tidigare. 

Tack för att du ställer upp på denna intervju och stort lycka till, både personligt och med laget såklart!
- Tack detsamma! Ha det bra.

Johan Videll@johan_videll2023-04-27 21:32:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK