Årsmöte, nyförvärv och 100 spänn

Årsmöte, nyförvärv och 100 spänn

Dagens träning ger en fingervisning om de angenäma problem Martí kan stå inför rätt snart. Två nyförvärv välkomnade och en ny ledamot inröstad i Hammarbys styrelse. Det händer mycket på Södermalm i mitten av mars.

Årsmötet
Ikväll klockan 18.00 hölls årsmötet i före detta Frans Schartaus gymnasium. På plats fanns 213 personer, däribland hela damlagets trupp, många från herrarnas samt Suleyman “Sulan” Sleyman. Den sistnämnde blev nyvald ledamot i Hammarbys styrelse. Grattis! Det säger vi också till alla omvalda, framförallt Mattias Fri som fortsatt får förtroende som ordförande. Fina föreningsdemokratin!

Under dagen släpptes biljetterna till lördagens semifinaler mot Häcken och Elfsborg. Efter biljett-debaclet inför kvartsfinalen där priserna hade skjutits i höjden och hemsidan för köp kollapsade(återigen). Detta samma dag som man gick ut med redovisningen av 2020/2021 års ekonomiska vinst, som var större än någonsin. Idag valde Bajen att ha örat mera mot marken. Man gick ut med att biljetterna denna gång kommer kosta 100 kronor. Över hela arenan, på både Kanalplan och Tele2 arena. En fin gest.

Angenäma problem
Damerna har kvällen till ära också välkomnat två stycken nyförvärv till truppen. Två 20-åriga australiensiska spelare i form av den offensiva mittfältaren Kyra Cooney-Cross, samt försvararen Courtney Nevin. Välkomna till Sveriges vackraste förening.

På Årsta skymtades idag även Dennis Collander träna med boll efter skadan han drog på sig under hösten. Ska bli mycket kul att se om Martí vågar testa honom i match snart, spännande spelare som ses som en otrolig talang och med mycket erfarenhet för sin ringa ålder (19 år). 

Även Abbe Khalili som likväl han haft skadebekymmer sen 2021 var med på den öppna träningen idag. Det har vart tyst och gåtfullt kring Khalilis framtid i Bajen under en längre tid nu men ponera att han blir kvar i laget och kommer tillbaka i samma form som innan skadan. Då har Martí Cifuentes angelägna problem att brottas med. Med en Besara i form, Bojanic som fått stort förtroende och Loret Sadiku som nu börjar slussas in. Om vi där adderar Jeppe, Colander och Abbe. Angenäma problem var det ja. 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-03-15 21:06:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!