Assisterande tränare Daniel Bäckström lämnar Malmö FF
Daniel Bäckström lämnar MFF efter sista matchen den 6 december. Men har gör det med en guldmedalj.

Assisterande tränare Daniel Bäckström lämnar Malmö FF

Sillasäsongen kom tidigt i år. Redan nu, med tre omgångar kvar av Allsvenskan 2020, står det klart att Daniel Bäckström lämnar svenska mästarna när säsongen är klar i början av december.

Daniel Bäckström har till stor del verkat i det tysta bakom Jon Dahl Tomasson. ”Esse non videri” – Att vara utan att synas – verkar ha varit hans mantra. Eller blivit hans lott i föreningen. Men i senaste matchen, den mot Sirius hemma, fick han träda fram och leda laget i guldmatchen. Ett bra sätt att avsluta säsongen på, när han efter den 6 december drar vidare mot nya utmaningar. 

Han säger själv att anledningen till att han slutar är att han vill vara närmare flickvän och familj i Stockholm. Med en normal säsong utan Corona hade det nog gått bättre att ha jobbet 62 mil från dessa. Men nu är ju just inget alls normalt. Förutom att Malmö FF tar SM-guld. 

– Min plan var att stanna i MFF under en längre tid men ibland blir inte livet exakt som man tänkt sig. Jag har trivts väldigt bra i klubben och även om det blev en kortare tid än vad jag tänkt mig är jag glad över allt jag har fått uppleva här. Att få avsluta med ett SM-guld är såklart också ett minne för livet, säger Daniel Bäckström. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson beklagar beslutet att lämna Malmö FF, men förstår hans situation och val. 

– Ända sedan Daniel kom till oss har han varit en väldigt uppskattad del av ledarstaben och även klubben i stort. Han är inte bara en duktig tränare utan också en person som är lojal och sprider mycket glädje runt omkring sig. Det är alltid tråkigt när kompetenta och trevliga människor lämnar MFF men vi respekterar och har förståelse för Daniels beslut.

Himmelriket önskar Daniel Bäckström lycka till med nya utmaningar. Han kom till MFF i januari 2020 - bara 20 dagar efter det att JDT presenterades som ny huvudtränare. Och jag kan inte hjälpa att undra om jobbet i MFF verkligen blev så som han hade tänkt sig. Han hade ingen erfarenhet av att arbeta i en stor klubb som MFF, och ingen erfarenhet av att arbeta med så pass internationellt erfarna tränare som JDT och assisterande tränare Remy Reijnierse - som vill ha det på sitt sätt. Jag tror att det har bidragit till beslutet att lämna. Men han gör det med ett SM-guld. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-11-14 14:20:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?