Assyriska BK tillbaka på vinnarspåret!

Assyriska BK tillbaka på vinnarspåret!

I en mycket underhållande match drog ABK det längsta strået och vann med 4-3 hemma mot Husqvarna FF efter att ha vänt ett underläge hela 3 gånger! Husqvarna var spelmässigt rappa och duktiga men ABK ville annat och visade vilja och god moral! vi pratade om att vilja, aggressivitet och att kvalite i passningsspelet saknades senast mot Landskrona, idag vart det skillnad och ABK är på rätt spår, dock måste man fortfarande finslipa på passnignsspelet centralt i banan även försvarsspelet måste höja sig och bli stabilare, Husqvarna kom allt för ofta enkelt förbi ABK försvaret.

Till machen idag fick vi se nya spelare som fick starta, det vart 3-4 ändringar i elvan sen Landskrona matchen, in kom det heta nyförvärvet anfallaren Sonny Karlsson som visade varför han tillhör elitfotbollen, med ren aggressivitet och styrka var han hela tiden ett orosmoment för Husqvarna försvaret han vann många dueller och kunde hålla i bollen på ett skickligt sätt och det var även han som fick göra det förlösande 1-1 målet, han var bra matchen igenom!

Johan Friberg fick starta denna match och agerade stabilt och fick även han göra mål i sin återkomst, Daniel Garcia som fick hoppa in mot Landskrona startade han med och fick göra det avgörande 4-3 målet.

Flera av ABK:s spelare idag var godkända men matchens bästa idag var enligt mig återigen Daniel Albano Neves oj vilken lirare! snabb, teknisk och hela tiden på spelhumör gjorde det grymt bra matchen igenom och gjorde även 2-1 målet med en fin soloprestation på kanten!

Nästa match är mot Oskarshamns AIK

Forza ABK!

Redaktionen 2017-04-29 20:11:00
Author

Fler artiklar om Assyriska BK