Lagbanner
Krönika: Assyriska i med och motgång

Krönika: Assyriska i med och motgång

Assyriska FF, en gång ett lag alla visste om, ett lag man kunde titta på när man zappade igenom TV – kanalerna, ett lag med hängivna supportrar som var kända från Skåne till Lappland och inte minst ett lag som var känt över hela världen som assyriernas landslag, landslaget utan land!

Att stötta och älska Assyriska genom åren har aldrig varit lätt, inte minst de senare åren! Vi har sett vårt kära landslag gå från att spela allsvensk premiär på Råsunda till att spela bortamatch på Häradsvallen. Vem hade trott de för tio år sedan?
Jag själv var tyvärr för ung för bevittna den stora premiären på Råsunda, och kunde knappt prata när AFF spelade i allsvenskan. Jag har inte heller haft turen att bo i Södertälje och bo nära laget jag brinner för. Jag växte upp med att titta på Assyriska på TV4 sport med farsan och storebrorsan, och min kärlek för Assyriska blev större för varje match. Som femtonåring såg jag min första AFF match på plats, Södertäljederby mot Syrianska! Min första upplevelse på plats slutade i hjärtekross efter förlust i derbyt med 1–0.

Sedan nedflyttningen 2016 har det inte varit lika lätt att följa laget. Att vara ung och bo så långt ifrån Södertälje hindrade dock aldrig mig från att följa mitt kära landslag. Jag följde laget genom alla möjliga sätt. Som tonåring minns jag att jag inte hade råd med ”ettanplay” för att följa laget i ettan, så de blev alltid att följa matcherna genom bet365. Anfall – farligt anfall – suspenderad – MÅL! Efter det gick man in på svenskafans för att läsa i forumet! Denna säsong försökte man titta på matcherna så gott de gick när LT streamade, men de blev mest att följa resultatet från någon app eller Twitter. 
Som Assyriska supporter är man van vid att få en smäll så fort man känner att laget är på väg mot rätt riktning, smällen denna säsong var när vi ännu en gång missade ett kval. Man är som Assyriska supporter som sagt van vid att få dessa smällar, van vid att missa kval och inte minst van vid misslyckanden.

Zelges återkomst, en ljusglimt 

Assyriska gjorde en klart bättre säsong än vad jag och säkert fler hade förväntat sig. Laget gick som tåget i serien och var med och kämpade om förstaplatsen redan vid omgång ett! Det var självklart glädjande att se Assyriska i toppen av tabellen, och kriga om avancemang. Det var dock inte det som var det mest glädjande under säsongen, inte för min del i alla fall. Zelges återkomst var det som var bäst under hela säsongen. Ett lag utan dess supportrar är ingenting! Assyriska gjorde genom säsongen bra ifrån sig både på plan och läktare. Det var på tiden att folket äntligen börjat skapa en bra sammanhållning kring klubben igen, och jag hoppas på att få se mer utav det nästa säsong.
Fotboll förenar människor, inget snack om det! Assyriska och fotbollen har genom många år förenat vårt folk. Minns att assyrier från hela Sverige slöt upp till viktiga matcher och det var alltid folkfest! Bussar från landets alla håll och kanter, begav sig mot arenorna fyllda med Assyriska supportrar som var redo att skrika sig hesa .

Svenskafans

När jag var yngre älskade jag att gå in på svenskafans före och efter matcher för att läsa alla artiklar, krönikor och diskussioner om Assyriska. Jag älskade att se hur Assyriska supportrar från hela landet gick in för att diskutera kring AFF, vilket jag alltid tyckt är viktigt. Jag som aldrig haft vänner med intresse för AFF har inte kunnat diskutera kring det någon annanstans än just på svenskafans.
Jag har vuxit upp och insett att vi AFF supportrar behöver ett forum där vi kan diskutera kring Assyriska och det som händer runtom. Vi är två journaliststudenter som tagit initiativet att ta över och uppdatera sidan, och vi ska så gott det går publicera artiklar, krönikor och matchrapporter.

Man brukar säga att efter regn kommer solsken! Assyriska har lämnat den svenska elitfotbollen och vägen tillbaka är lång, riktigt lång! Det blir en lång resa med en hel del gupp och hinder, och Assyriska kommer inte kunna klara det utan sina supportrar. Det höjda publiksnittet jämfört med de senare åren är ett gott tecken. Det gäller att finnas där för Assyriska, i med och motgång!



 

Fredrik Esaac2023-01-26 18:27:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!