Återigen svårt för oss på Brunnas gräs
Herman Johansson (12) söker i början av andra halvlek en lagkamrat att kasta till.

Ibland kan man ha turen att se en 0-0-match som är fylld med snygga prestationer. Däremot är det stor risk att en 0-0-match bjuder på bedrövlig fotboll där enda anledningen att spänningen lever in till slutet är att ett enda misstag, en enda oväntad bollkontakt kan ge ena laget segern. Lördagsmatchen mellan Arameisk-Syrianska och Huddinge på Brunna IP var en sådan sorglig tillställning.

Hos Huddinge har Samuel Edgren varit sjuk i veckan och är inte spelklar på lördagen. Noah Strand, som spelade med B-laget i måndags, går in i startelvan efter sin skadefrånvaro. Startar gör även Herman Johansson, återvändare efter militärtjänst. Det är hans första start för HIF sedan 18 juni förra året. Jag hade förväntat mig honom i en mittfältsposition men han blir högerback och Serge Ilondelo inleder på bänken. Omar Laamrani tar plats på mittfältet och med facit i hand var det bra beslut.

Huddinge inleder piggt. Filip Nieminen Eriksson skickar fram bollen till vänster. Ruben Lindström vänder bort sin närgångne bevakare Richad Mourad som drar och hänger länge i arm och tröja för att förhindra ett friläge. Tid 45 sekunder. Så tidigt tar man inga gula kort, tycks vara den rådande principen i domarnas egen värld. (Men i 83e skulle det bombsäkert blivit ett gult kort.)

Med det agerandet sätter domaren Oscar Forsberg nivån. Sin nivå. Den nivå som så ofta råder på Brunna IP. Tyvärr.

I 12e faller Alexander Jacob orimligt enkelt två meter utanför Huddinges straffområde. Hemmalaget kör en frisparksvariant, Alexander Westberg svarar för en grym räddning på ett lågt avslut.

Någon minut senare blir Johan Edeland fult stämplad på mittplan, det tar en stund innan han haltande kan fortsätta. Naturligtvis inget som domaren ens anser sig behöva blåsa frispark för. Det här är Brunna IP!

I 17e sveper en långboll över ovane högerbacken Herman, det blir miss i kommunikationen mellan honom och Alex. Vår målvakt löser det via en rapp fotparad.

Någon minut senare är Herman återigen i hetluften. Han blir fult stämplad på mittplan. Inget som domaren blåser för. Tio sekunder senare vinner Edeland tillbaka bollen via en glidtackling. Hemmaspelaren skriker. Domaren blåser. Det här är Brunna IP.

Under inledningen äger hemmalaget mest boll, även om skillnaden är marginell. Halvvägs genom första halvlek har Huddinge en bra period. Omar Laamrani, mästerlig i sitt mittfältsjobb, hittar igenom till Edeland. Ett försvarsben hinner avstyra när Johans avslut är på väg att passera hemmamålvakten. Sedan har Ruben en nick utanför efter hörna och Joacim Corneliusson ett avslut ur bra läge, också utanför.

I 34e kommer Arameisk-Syrianska längs sin vänstersida. Edeland får fram ett ben och det tänkta låga inspelet blir till en hög lyra som tar mark i straffområdet, bollen studsar över Alex och landar på burtaket. Puh! Det höll på att bli pinsamt.

Under halvlekens avslutande minuter börjar jag fundera om det är en fotbollsmatch eller någon form av teaterföreställning. I 40e säger Richad Mourad till domaren att han vill ha frispark. Bollen befinner sig hos en helt omarkerad hemmaspelare. Naturligtvis får Mourad sin frispark. I 43e missbedömer Jocke en höjdduell i mittcirkeln, faller när han landar. Domaren tycker förmodligen att det är dags att Huddinge får en frispark, så blir det. I 44e är det Adonis Pelagia som säger till domaren att blåsa frispark ty han förlorade bollen till en Huddinge-spelare. Så blir det.

Arameisk-Syrianska inleder andra halvlek med att gå till omedelbar attack. HIF-försvaret är inte riktigt vaket. Gudskelov är assisterande domaren med på noterna, vinkar för offside när bollen förpassas in bakom Alex.

Mer röd-gult i 50e. Marcus Tastekin drar en tung volley efter crosspassning från vänster. Skottet går över. En minut senare blir Elias Ländin Sjöblom varnad efter en situation på mittplan. Alexander Jacob, tidigare varnad, slänger sig, skriker och vrider sig i vad som kan uppfattas vara svåra plågor. När Elias varnats reser sig Jacob upp och kilar på lätta fötter därifrån. Inte första gången under matchen som en av hemmaspelarna skriker till sig frispark, definitivt inte sista. Olustigt att se.

Ett väl avvägt inlägg från Filip Nieminen Eriksson kunde ha blivit ett snyggt självmål när en hemmaspelare försöker nicka undan. Touchen blir för nätt, målvakten är redan på väg ut, kan bara vända sig om och konstatera att bollen smiter utanför. Sedan är Ruben på väg igenom, hakas av Pelagia som får gult kort. Alfredo Martiatu Nordman slår frisparken mot främre delen av straffområdet, Elias möter med pannan, nicken hamnar mitt på målvakten.

Mer skådespeleri på mittplan. Antonio Coric missar bollen, oattackerad, skriker och ramlar. Den var för tydlig så den gubben gick inte. Maken till pajaseri har jag nog aldrig sett på en fotbollsplan. Skrattretande, om det inte vore för att värdefulla poäng står på spel.

HIF gör ett dubbelbyte efter en knapp timme, inget som förändrar matchbilden. I 61a borde vi däremot fått se något som definitivt kunnat förändrat matchbilden. Ruben tassar på kvicka fötter förbi tidigare varnade Pelagia som kapar honom med en tuff, hög tackling. Solklart gult kort, vilket skulle betyda rött. Men det här är Brunna.

Det är inte mycket till konstruktivt spel som bedrivs på den sköna naturgräsmattan. Huddinge envisas med att försöka spela sig ur egna straffområdet via kortpassningar. Hemmalaget pressar högt och vinner ofta tillbaka bollen på mittplan när HIF-backarna tvingas skicka utan adress. Sedan stänger vårt försvar till och Arameisk-Syrianska lyckas inte hitta några användbara luckor.

Det lilla som sker i offensiv riktning sker på hemmalagets planhalva. I 81a, ett bra anfall på vänstersidan, Fille skickar en rykande projektil som målvakten lämnar retur på. Ingen där.
I nästa minut använder Marten Al Abdulawi sin snabbhet när han smiter igenom hemmalagets försvarslinje på jakt efter en långpassning. Hemmamålvakten hinner först och rensar undan.

I 85e tacklar Pelagia tokhögt. Dobbarna rakt in i magen på Serge Ilodelo. Domaren är blixtsnabbt framme, kollar för säkerhets skull numret på Pelagias rygg. 88. Det numret har han redan noterat så det här överfallet ger endast frispark. Det här är definitivt Brunna IP!

När klockan precis passerar 90 skapar Marten sig utrymme till vänster, sprintar fram, fälls bakifrån av Antonio Coric. Denne har inte blivit varnad förut. Då går det bra att vifta med det gula kortet. Den efterföljande frisparken är precis lika usel som nästan alla våra fasta situationer denna eftermiddag.

På stopptid noterar jag en briljant brytning av Serge när Arameisk-Syrianska kommer i en snabb omställning samt en nick högt över av Ousman Touray, på en lyra som var hög redan från början. Bra försök, ändå.

Huddinge IF har ett bedrövligt facit borta mot Arameisk-Syrianska. Vi vann första mötet med 4-2 den 4 september 1999. Efter det har vi förlorat fem gånger i serien, nått oavgjort vid två tillfällen, tre med dagens resultat inräknat. Dessutom åkte vi ju ur Stockholm Cup här förra året.