”Att göra mål framför dom är hur bra som helst”

”Att göra mål framför dom är hur bra som helst”

Tre mål och en assist i startdebuten blev det för Hammarbys Montader Madjed när laget besegrade Sundsvall under söndagen. Efteråt var det en ödmjuk hattrick-hjälte som stod i mixade zonen. – Det var inte svårt att göra målen när jag får så mycket hjälp av mina medspelare.

Montader Madjed har spåtts en lysande framtid sedan flytten till Hammarby förra sommaren. Efter att ha spenderat hösten i HTFF har han nu blivit en del av A-laget. Och det med besked. Efter två inhopp där han stått för 1+1 var det under söndagen dags för rejäl islossning. Tre mål och en målgivande passning blev Montaders facit i den avslutande gruppspelsmatchen när man körde över Sundsvall med 8-0.

Efter matchen var det en nöjd men ödmjuk spelare som mötte media i mixade zonen.
– Det är en bra start från mig, jättekul. Men jag får väldigt mycket hjälp på planen av mina medspelare.

Av de tre målen var han mest nöjd med det andra. En passning av Tesfaldet Tekie i djupet och Montader kunde löpa sig fri för att med kraft placera bollen högt bakom Sundsvalls målvakt. Inte helt olikt målet mot Brage i premiären.
– Jättefin passning av Tekie och Nahir som släpper bollen. 

Är det ett Montaderavslut skulle du säga?
– Ja. Jag kom ju lite för nära honom (målvakten) så jag tänkte att jag måste få den över honom. Så de vara bara att skjuta den upp i nättaket, det var väl de bästa jag kunde göra där, säger Madjed och ler.


Trots succen i startdebuten håller han sig ödmjuk. På frågan om det blir svårt att peta honom efter detta håller han inte med om. Han menar att han bara är glad och tacksam över att få chansen att spela. Framför allt framför hemmafansen, som gav stående ovantioner när han byttes av.
– Jag är bara glad över att vara i kvartsfinal, säger han och fortsätter;
– Man hör fansen en hel del och att få göra mål framför dom, det är hur bra som helst.

Vad kan fansen förvänta sig i kommande matcher om detta är resultatet av att du startar?
– Det viktiga framöver är att vi vinner matcher såklart. Om det kommer mål från mig spelar ingen roll. Jag tror hellre fansen vill att vi vinner matchen än att jag gör mål och vi förlorar, säger Madjed.

Han väljer även att hylla tränare Martí Cifuentes efter dagens vinst.
– Han har gett mig jättemycket sen jag kom hit och tog steget upp till A-laget. Han pushar mig att vilja förbättra det jag måste förbättra och är jättebra för mig.


 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-03-05 21:14:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!