Tele2 Arena, 2020-10-04 14:30

Hammarby - Djurgården
1 - 1

Bajen-Dif 1–1: Det vill sig inte 2020

Bajen hade en bra möjlighet att ta in poäng på Djurgården och hade ledningen till matchminut 93 när bollen damp ner framför Jesper Nyholm som kvitterade och matchen slutade tyvärr föR Bajens del bara 1-1. Tungt, tungt, tungt..

Nej det här är inte vår säsong 2020. Ingen publik och mycket stolpe ut med straffar, utvisningar och sena poängtapp. Vi har sett det mot Elfsborg, Mjällby, Göteborg, Kalmar, Sirius och nu mot Djurgården. För att vinna fotbollsmatcher behöver Bajen bevisligen ha ett antal mål med sig för att inte riskera att tappa allt i slutet.

Det började annars bra. Startelvan var för första gången på väldigt länge i stort sett ordinarie. Simon Sandberg, Richard Magyar, Darijan Bojanic, Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic fanns alla med i startelvan. Dessutom med en Aron Johannsson i målform fanns det stora förhoppningar inför matchen att vi skulle ta ännu en derbyseger mot Dif.

Det var också ett väldigt fint fotbollsmål signerat flertalet av ovan nämnda som skulle ge Bajen ledningen. Magyar slog en långboll som Aron Johannsson bröstade ner till Abbe Khalili. Khalili fann Kacaniklic i djupled som avslutade. Djurgårdsmålvakten Tommy Vaiho parerade skottet men inte bättre än att Tankovic kunde göra sitt sjunde mål för säsongen.

Tankovic hade en fin första halvlek där han ofta fann ytan mellan Difs mittbackar och mittfältare och såg ut att vara i gott slag. Dock dock orkade han bara en halvlek då han klev av i halvtid och Gustav Ludwigson ersatte.

Bajen började den andra halvleken väldigt bra och skapade ett antal lägen som kunde resulterat i ytterligare mål. Självförtroendet verkade vara topp hos Aron Johannsson som ofta visste hur han skulle komma till avslut. Riktigt samma självförtroende verkar inte Ludwigson besitta just nu men som sin vana trogen slet, löpte och vaskade fram lägen åt sina kamrater. Det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan Ludwigson hittar nätet igen.

Djurgården skapade de mesta av sina lägen via fasta situationer och det var även en fast situation som fixade fram kvitteringen som Jesper Nyholm satte dit.
Ännu ett tungt poängtapp och i ett läge där Bajen hade kunnat krympa avståndet uppåt och jakten på Europaplatserna. Det kan vara oflyt, det kan vara oförmåga men framförallt så tror jag att Bajen saknar oss supportrar. Utan oss är inte Bajen riktigt där när det behövs som mest. Förhoppningsvis släpps ett antal av oss in på Söderstadion igen och då jävlar...