-
-

Bajen-Kalmar 3-3: Ännu en tappad ledning

Bajen-Kalmar 3-3: Ännu en tappad ledning

Bajen fick endast oavgjort hemma mot tabelljumbon Kalmar efter att ha haft ledningen både med 1-0 och 3-2 men som många gånger tidigare den här säsongen så höll inte den grönvita ledningen.

Nej det vill sig inte denna säsong för Bajen. Inte ens en hemmamatch mot tabelljumbon går att spela av som man får känslan av mellanåt när man ser Bajen försvara sig. Det känns alldeles för stillastående, nonchalant och halvhjärtat och därför förtjänar inte Bajen mer just nu än att ligga på en sjunde plats i tabellen. 

Det hade annars börjat så bra där matchbilden blev den förväntade. Nanne Bergstrand hade ställt den rödvita bussen på egen planhalva och hoppats att det skulle räcka till poäng. Stefan Billborn hade å sin sida möblerat om och Richard Magyar gjorde efterlängtad comeback och Aron Johannsson, Gustav Ludwigson och Paulinho fick alla spela längst fram i vad som kändes mer som 3-4-3 än 3-5-2. 

Bajen tilläts äga bollinnehavet och Darijan Bojanic kändes som han fick all tid i världen att transportera och fördela boll. Efter en halvtimme skrek Bajenbänken "bra Bajen, de börjar bli trötta nu" efter en möjlighet som ledde till hörna. Bojanic slog hörnan som Magyar nådde högst på och kunde nicka in 1-0.

Gustav Ludwigson hade ett antal gånger gjort ett gott hemjobb och vunnit boll föredömligt men skulle tyvärr bli olycksgubbe när han kastade sig för att täcka ett avslut och fick bollen upp på armen. Straff tilldömdes Kalmar som Piotr Johansson förvaltade utan problem. Otroligt nog var det Bajens sjunde straff mot sig på 18 matcher. 

Kalmars fasta situationer och framförallt Svante Ingelssons långa inkast vållade stora problem för Bajenförsvaret. Det var även Svante Ingelsson som skulle fullborda vändningen när han nådde högst på Romarios hörna och nickade in ledningsmålet för de rödvita och vändningen var ett faktum på drygt tre minuter och Kalmars ledning stod sig halvleken ut.

Bajen skulle dock få en smakstart i den andra halvleken när Mads Fenger slog ett perfekt inlägg som Aron Johannsson kunde förvalta till 2-2. Bajen fick efter målet upp ångan och Darijan Bojanic slog först en magisk krosspassning i djupled till Vladimir Rodic som tog ner vackert men hann inte med avslutet innan Kalmarbacken Emin Nouri kom flygande och rensade undan bollen. Bojanic skulle dock få glänsa igen när han hittade Ludwigson i djupled som hann först på bollen och därefter kom Kalmarmålvakten Tobias Andersson som istället tog Bajenspelaren och domaren dömde ny straff. Fram klev Johannsson som iskallt satte ledningsmålet och sitt fjärde mål för säsongen.

Slutet av matchen är tyvärr underkänd återigen. Både Bajen och Kalmar gjorde en hel del byten och tyvärr fick Kalmar ganska omgående momentum när mittbacken Viktor Elm byttes in som forward ungefär samtidigt som Bajen tog ut båda centrala mittfältarna Abbe Khalili och Darijan Bojanic. Bajen fick inte ordning på spelet offensivt och Kalmar fortsatte vålla problem med sina fasta situationer och inlägg och till slut stod inhopparen Alexander Ahl Holmström ren i straffområdet och kunde nicka in kvitteringen och slutresultatet. 

Återigen en tappad ledning och det går inte att säga annat att det är alldeles för dåligt och det har hänt alldeles för många gånger den här säsongen. Bajens fokus är inte riktigt där när det behövs som mest. David Fällman skrek frustrerat på sina lagkamrater och var uppgiven i intervjun efter matchen och det är lätt att förstå honom...
 

Robert Bäckström2020-08-30 21:32:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!