Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-02-19 17:30

Hammarby - Brage
4 - 1

5 reflektioner Bajen-Brage

5 reflektioner Bajen-Brage

4-1 till Bajen i den första tävlingsmatchen? Vad kan vi ta med oss från storsegern? Här kommer mina fem reflektioner!

Tråkiga Bajen?
Fram till 2-0 målet var det inte särskilt roligt att titta på Bajen. Spelet gick långsamt och vi hade väldiga problem än en gång att skapa giftig chanser. Istället för att gå framåt när tillfället gavs började vi om och spelade ånyo runt bollen i backlinjen. Det blev bättre när ungdomarna kom in och spelade en lite mer direkt fotboll och detta gav oss tre mål. Till allsvenska säsongen vill jag gärna se ett lite mer variation i anfallsspelet inte bara bolltrillande in absurdum utan även att vi går mer direkt mot mål. 

Ytterbackarna levererade!
Jag känner mig lugn kring att ytterbackarna inte kommer vara ett stort problem i år, Pinas och Joel Nilsson gjorde ett gediget jobb på vardera kant och där bakom finns Kurtulus som kan hoppa in och spela högerback. Förhoppningsvis kan Markus Karlsson utvecklas i lugn och ro i HTFF och agera backup för Joel, om det händer slipper vi byta position på Kurtulus. Det hade varit bra om vi fick in en backup som vänsterback men jag bedömer inte längre läget som akut.

Montader Madjed!
Väldigt bra inhopp och målet fullkomligen osar klass! Jag var nog inte ensam om att bli besviken när Mikkelsen gick sönder och Marti beslutar att ta in Tekie och flytta ut Hammar på kanten istället för att sätta in Montader. Montader Madjed kommer bli vår nya superstjärna och får han speltid i merparten av matcherna i vår  kommer han få stora bud på sig redan i sommar.

Viktigt med god målskillnad och 6 poäng nästkommande matcher
Om vi tar 6 poäng och mot Norrby och Sundsvall har vi en god chans att komma bland de 4 bästa gruppvinnarna och på de sättet få kvartsfinalen hemma. Cupen är en av 2 titlar vi kan ta i år och då gäller det att vi gör allt som står i vår makt för att vinna pokalen.

Tekie!
Väldigt bra debut av Tekie! Fin bollbehandling och god genombrotts förmåga som bådar gott inför framtiden. Jag ser framför mig ett mittfält som består av Sadiku, Tekie och Besara, jag vågar påstå att det är ett av allsvenskans bästa mittfält. Bakom dessa finns Hammar, Demirol och mängder med andra unga spelare som knackar på dörren. Vår absolut starkaste lagdel!

TV: DE SENASTE VINNARNA AV SVENSKA CUPEN I FOTBOLL

Hampus Andersson2023-02-20 11:06:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!