Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-10-10 19:10

Hammarby - Varbergs BoIS
5 - 1

5 reflektioner Hammarby-Varberg

Varberg besegrades med 5-1. Här är mina reflektioner kring matchen.

Offensiva Bajen
Det var svårt att inte få flashbacks från hösten 2019 igår. Smarta kombinationer blandat med snabb återerövning. Tycker att Hammarby under sommaren skapat alldeles för få målchanser sett till bollinnehavet vi har i varje match men igår fick vi verkligen se den bästa versionen av Marti Cifuentes spanska fotboll. Det var hög energi och laget tog verkligen till vara på publiktrycket. Även skönt att vi tog tillvara på våra målchanser.

Veton Berisha
Nog för att man inte kan göra mål varje match men är det inte lite oroväckande att vi inte lyckas sätta Berisha i fler och bättre lägen? Jag tycker att samspelet mellan Veton och övriga spelare inte klaffar ännu vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att han bara varit här i några månader. Dock ska det sägas att han trots allt smällt in 4 mål på 10 matcher så än är det ingen fara på taket.

Joel Nilsson
Herregud vilket lyft Joel Nilsson fått i höst. Jag trodde att detta skulle vara ytterliggare än "Måns Söderqvist värvning" där spelaren är väldigt bra i mindre klubbar men inte klarar av pressen i storklubbar. Joel Nilsson är tvärtom, tokpetad i våras där han inte ens fick plats på bänken har det utvecklats till att match efter match vara en av Hammarbys bästa spelare. Sanslös utveckling!

Backlinjen nästa match
Både mot MFF och nu senast mot Varberg har backlinjen varit outstanding både i uppspelsfasen samt defensivt. Nu när Mohanad Jeahze drog på sig ett ytterst onödigt gult kort och är avstängd måste backlinjen formeras om. Blir det det rimliga alternativet med Sandberg-Kurtulus-Fenger-Pinas eller tar Cifuentes ner Joel Nilsson som ytterback och låter Saidi spela ytteranfallare? Jag lutar självklart åt det förstnämnda alternativet men Marti brukar överaska.

Darijan Bojanic
Blir Darijan kvar nästa år? Ännu inget kontrakt påskrivet och nu när även målen börjar komma så blir nog klubbar högre upp i näringskedjan än mer intresserade. Jag personligen tycker att Hammarby bör slanta upp en rejäl slant för att knyta till oss Darijan under en lång lång tid framöver. Om vi vänder på frågan, vad kostar en ersättare till Bojanic och hur lång tid behöver den spelaren för att anpassa sig till vårt spel? Darijan är enligt mitt tycke den viktigaste spelare vi har och bör betalas därefter. 
 

Hampus Andersson2022-10-11 12:29:30
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!