Lagbanner
Aktuellt i Bajenland; Landslagsuppehåll och storpublik
Fjoluson påväg tillbaka efter skada. Janogy uttagen i landslaget återigen.

Aktuellt i Bajenland; Landslagsuppehåll och storpublik

Herrarna är i full gång med uppladdningen inför måndagens hemmamatch mot Varberg BoIS. Spelare tillbaka från långa skadeperioder. Damerna tar ett välbehövt uppehåll och åker i väg på respektive landslagssamlingar. Här är veckans nyhetsuppdatering kring vad som händer i Hammarby.

Spelare på väg tillbaka
Herrarna har under en säsongen haft flera spelare som missat stora delar av säsongen, på grund av skador. Richard Magyar inledde säsongen med fina insatser i Svenska Cupen och tilldelades lagkaptensbindeln. Men i genrepet inför Allsvenskan åkte han på en fraktur i foten. Efter att ha fortsatt spela skadad valde man att ingripa. Richard själv beskriver för Hammarbys hemsida hur han knappt kunde springa till slut. 
- Det kan vara jobbigt och man kan känner sig utanför men det finns många spelare, bland annat Sadiku och Nahir, som tagit stort ansvar i laget och gjort det bra, säger Magyar till HTV

Även Dennis Collander har dragits med långvariga skadebekymmer under säsongen. Efter en handfull lovande insatser under våren drabbades han av en knäskada. Under onsdagen genomförde Collander sitt första fullständiga träningspass med laget efter en längre tids rehab på egen hand. 
- Touchen sitter någorlunda och nu saknas bara flåset. Förhoppningsvis är jag matchredo redan kommande vecka, säger Dennis till HTV

Även långtidsskadade Jon Gudni Fjoluson som slet av korsbandet förra hösten är nu tillbaka i träning. Den isländske mittbacken siktar på att vara tillbaka i spel efter årsskiftet. Fjolusons kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen 2023.

Storpublik väntar på Tele2 Arena
Efter 0-0 borta mot Malmö FF i den 23:e Allsvenska omgången knappade laget in en poäng på ligaledande Djurgårdens IF. Inför måndagens och höstsäsongens första hemmamatch finns det stora förhoppningar från supportrarna, att laget ska ta ytterligare kliv för att krympa avståndet på fem poäng. För att stötta laget i den jakten mobiliserar Hammarbys supportrar och har i nuvarande stund (5 dagar innan match) 26 102 biljetter sålda till måndagens möte med Varbergs BoIS

Öppna träningar
Lagets supportrar har kritiserat kommunikationen från officiellt håll under stora delar av säsongen. Något som föreningen tagit till sig då man bland annat börjat förmedla vilka datum herrarna har “öppna träningar”. Något som många supportrar uppskattar för att känna närheten till sitt lag. 

Kommande datum i oktober;
Onsdag 12 oktober
10.30, Årsta IP

 Tisdag 25 oktober
10.30, Årsta IP


Landslagsuppehåll

För damerna väntar nu ett par veckors uppehåll efter helgens oavgjorda möte med Piteå IF, innan man går in på slutspurten av Allsvenskan. Ett efterlängtat uppehåll då sommarens fina form avtagit i och med höstens intåg. Många trötta ben och en paus som säkerligen kommer läglig för spelarna. Pausen gäller dock inte för alla. Som man blivit van vid lämnar flertalet grönvita spelare Södermalm för spel i sina respektive landslag. För Sverige, Jonna Andersson och Madelen Janogy väntar tuffast möjliga motstånd i Spanien och Frankrike. Detta medan Matilda Vinberg och Sara Eriksson åker iväg med Sveriges U23 landslag för att ta sig an Belgien och England.

Courtney Nevin och Kyra Cooney-Cross åker till London där “deras” Australien möter Sydafrika. Sedan väntar mötet med Danmark där vi hittar sommarens nyförvärv från Danmark, Simone Boye.

Sveriges A-landskamper följer du som alltid på C-more och Sportkanalen. 
 



Här följer de grönvita lagens kommande matcher.

Lördag 8 oktober
P19-Allsvenskan, 13.00
HIF – Djurgårdens IF, Hammarby IP
 
Söndag 9 oktober
Ettan Norra, 15.00
 Piteå IF – HTFF, LF Arena
 
Måndag 10 oktober
Allsvenskan, 19.10
HIF – Varbergs BoIS, Tele2 Arena
 
Svenska Spel F19 Höstserie A, 19.30
HIF – IF Brommapojkarna, Hammarby IP

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-10-05 17:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!