Lagbanner
Amoo - Min grönvita familj

Amoo - Min grönvita familj

Jag har länge varit nyfiken på Amoo och under de senaste matcherna har han visat framfötterna genom sin vilja, inställning och hunger. Jag bestämde mig därför för att ta reda på mer om hur Amoos första år i Hammarby har varit.

Amoo du har bott i Stockholm i snart ett år, vad tycker du egentligen om Stockholm och hur är det att spela i Hammarby?
Stockholm är en helt fantastisk stad och alla människor jag träffar är riktigt snälla. Det bästa med Hammarby är att det har blivit som min andra familj, det känns precis som hemma i Nigeria.

Vad är det bästa med Hammarbyfamiljen?
Alla är väldigt ödmjuka och bryr sig om varandra. De har tagit emot mig väl och om jag behöver hjälp eller likande kan jag alltid räkna med mina lagkamrater. Det bästa med Hammarby är att de bryr sig om alla spelare, inte bara under träningar och matcher utan de tar hand om mig utanför planen också. De vill alltid att jag ska må bra och trivas, vilket jag verkligen uppskattar. Jag är så glad över att vara en del av Hammarbyfamiljen.

Du bor söder om söder, har du hunnit utforska något? Kanske en favoritrestaurang?
Helt ärligt har jag bara varit hemma i och med pandemin, så jag har inte riktigt haft möjligheten att utforska några coola ställen än. Men det är något jag längtar efter att få göra.

Många av oss supportrar längtar till att få gå på matcherna, är det något du längtar till?
Självklart, hela laget längtar till att få spela inför fullsatta läktare igen. Eftersom det ger oss så mycket energi och hela laget blir bättre med publiken på plats. Supportrarna är så viktiga för oss när vi spelar på Söderstadion, de ger oss ”power” och det är något som vi spelare inte får ta för givet. Vi måste ge tillbaka genom att spela bra fotboll och träna hårt hela tiden. 

Det har blivit några matcher nu, hur tycker du din prestation har varit?
Fotboll gör mig glad och det är min största passion, så är riktigt kul att vara tillbaka på planen igen, det är en magisk känsla. Min prestation har varit okej, jag känner att mina passningar blir bättre och bättre men det är självklart något jag måste träna mer på. Jag spelar på en professionell nivå så jag måste alltid vilja utvecklas och tro på mig själv, för inget kommer gratis. När jag tränar eller spelar match så tänker jag alltid på min Hammarbyfamilj, jag ger alltid mitt yttersta och det är bara för Hammarby.

Hur skulle du beskriva känslan i laget?
Trots pandemin så är det en bra känsla i laget, alla är glada.

Hela supporterkulturen är väldigt unik i Hammarby, har du märkt av det sen du började spela i den grönvita tröjan?
Ja självklart, ibland kommer det supportrar som vill ha min autograf men jag har märkt att det blir en större hype om vi spelar bra som lag och vinner matcher. Spelar vi bra som lag kommer supportrarna ge oss stöd, det är därför viktigt att träna hårt inte bara för att vinna matcher utan också för att visa respekt till alla supportrar.

Hur tror du att säsongen kommer se ut? Kommer det bli ett SM-guld?
Det är svårt att såga, men vi är redo att ge allt. Vårat mål är såklart att vinna ligan, sen hoppas jag att alla supportrar kan komma på våra matcher igen så kan vi göra det tillsammans.
 

Sanna Ottosson Fix2021-02-23 20:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!