Lagbanner
Äntligen tävlingssäsong igång!
Fyra mål i sista matchen förra året. Lika många idag Astrit?

Äntligen tävlingssäsong igång!

Hammarby tar sig an Falkenbergs FF i Svenska Cupen. Som regerande mästare har vi mycket att försvara. Det börjar idag.


Matchdag! Det har gått månader sedan jag fick skriva det. Jag avskyr verkligen uppehåll. Jag hatar pandemin. Mot slutet av förra säsongen kändes det ju lite som vanligt igen. Men jag har saknat oss. Som jag har saknat oss.
Idag spelar Hammarby cupmatch mot Falkenberg. Nästan 14 000 biljetter är sålda. Det är en fin siffra. Det ska bli så otroligt skönt att få vimla i det grönvita vimlet, trots att staden fortfarande står i vinterskrud. 
Det ska bli spännande att se laget idag. Hammarby kommer från 10 dagars träningsläger på Spanska Solkusten. Ett läger som sammanfattas som lyckat enligt rapporterna. Vi har några spelare som inte finns tillgängliga idag på grund av skador: Fjoluson, Widgren och Collander. I övrigt ska alla finnas tillgängliga.

Ny säsong betyder nya spelare att lära känna. Antingen lära känna bättre, som ungtupparna som lyfts upp underifrån. Eller helt nya, som Kurtulus och Nilsson. Eller lära känna igen; Nahir Besara.  
Jag ser personligen väldigt mycket fram emot att se hur våra unga spelare klarar av det här året. Kommer WIlliot Swedberg fortsätta att ta stora kliv? Kommer Oliver Dovin växa ut till den storspelare i målet vi alla hoppas på? Mayckel Lahdo, Jusef Erabi med flera.  I veckan annonserade Hammarby fotboll att meriterade Loret Sadiku värvats men ansluter först i veckan. 

Det är också spelare som saknas för att de lämnat oss. .Att Amoo och Aziz nu spelar i andra klubbar är tråkigt. Men, vi har varit med förr och vet att det ser ut så här. Spelare man gillar försvinner. Jag tycker inte om det alls, men det är onekligen en del av spelet. 

Jag ser också fram emot att se om vår nye tränare Cifuentes ser ut att ha fått spelarna att spela som han önskar. I så fall har vi ett offensivt Hammarby att vänta idag. Falkenberg, som rasat ner även från Superettan bör vi klara av. Allt annat än seger med minst ett par mål är en missräkning. Cupen är otroligt viktig. Sommarens magiska europacupäventyr blev ju en möjlighet eftersom vi vann cupen. Vi har en titel att försvara. Vi vill ut i Europa igen. 

Taket är stängt. Personligen behöver jag klä mig för permafrost eftersom jag äntligen ska få sälja matchprogram igen. Jag parkerar framför med min björk i arenagången tillsammans med vänner. Jag förväntar mig att ni stannar och köper ett matchprogram. 20 kronor, cash eller swish.

Därefter tar ni er in på arenan, värmer upp strupen och sen sjunger vi som bara fasen. För vet ni - idag ses vi igen!

Pernilla Olsson2022-02-20 10:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!