Lagbanner
Astrit Selmani: Jag fick gåshud när jag klev in på Nya Söderstadion

Astrit Selmani: Jag fick gåshud när jag klev in på Nya Söderstadion

Vi kollar läget med Bajens profilvärvning Astrit Selmani om hans tankar om förra säsongen, flytten till Bajen, hans förväntningar på denna säsong och om att bli stoppad på stan.

Först och främst vill jag hälsa dig hjärtligt välkommen till Bajen! Hur är känslan så här i januari och i början av försäsongen?

Tack så mycket! Det känns hur bra som helst lite småtrött i kroppen men det ska man vara under försäsongen för annars har man gjort fel.


Du hade en minst sagt imponerande säsong 2020 med 15 mål och 6 assist och vinst i poängligan, vad säger du själv om din säsong?

Det känns bra att kunna göra så många poäng som jag gjorde som kunde hjälpa laget att hålla sig kvar men framförallt är det skönt att få resultat efter allt jobb man lägger på träningen.




Många av oss bajare lade märke till dig i Svenska cupen förra säsongen och det blev tyvärr en av få matcherna som spelades inför publik, vad minns du själv av matchen på Nya Söderstadion?

Det jag minns var att jag fick gåshud när jag klev in på Nya Söderstadion och verkligen njöt av inramningen som var då, många tillfällen i matchen stannade man upp och bara lyssnade och tyckte att det var häftigt.


En av besökarna som såg Bajen vinna med 5-1 mot Varberg på Nya Söderstadion

Redan under sommaren började det gå rykten om att Bajen jagade dig och efter säsongen blev det just Bajen, hur kommer det sig?

Att det just blev Hammarby var enkelt för mig, jag ville till klubben tidigt då jag kände att klubbens ambitioner och fansens kärlek till klubben var så pass stor så det var enkelt för mig att ta beslutet. Så att det blev Bajen till slut var otroligt skönt.


Bajen hade en tuffare säsong 2020 och slutade på en åttonde plats i tabellen och du gjorde bland annat tre mål på Bajen i november och du anländer med stora förväntningar, är det något som du trivs med? 

Ja det är något jag trivs med och jag har stora förhoppningar på alla i laget och alla runt om klubben. Vi ska bara ha höga förväntningar och det finns inget annat än att vinna och som lag måste vi ut och visa att vi har hjärta och vilja att spela för klubben. 


Astrit jublar efter ett av sina tre mål på Bajen i mötet mellan lagen den 8 november


Hur har mottagandet varit från grönvita supportrar? Blir du stoppad på stan? 

Jag har fått en massa kärlek från supportrar och jag hoppas jag kan visa uppskattning på plan och utanför såklart. Det har blivit att man har blivit stoppad på stan och det är bara roligt att få träffa supportrar.


Förhoppningsvis får Astrit och hans lagkamrater hälsas välkomna med denna vy i vår

 

Robert Bäckström2021-01-28 08:04:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!