Bajen är bäst i stan- spelarbetyg efter derbyt

Hammarby åkte till Skytteholm för att ännu en gång gå obesegrade ur ett Stockholmsderby. Bajen gick in i ett pressat läge, men visar än en gång att man kan vinna under press. Bajen gör inte sin bästa match men kan ändå vinna med 4-0. De norska spelarna dominerar matchen och målskyttet.

Anna Tamminen - 4
Anna hade inte så mycket att göra under matchen men skötte sitt jobb med bravur som många gånger förr. Två derbyn och två nollor.

Stina Lennartsson - 3 (ut 73)
Vårt nyförvärv jobbar hårt på sin högersida och har tagit en given plats i startelvan. Stina gör en assist Jøsendal som fixar Bajens andra mål, som i princip stänger matchen.

Alice Carlsson - 3
Kapten Carlsson som bär laget framåt och försvårar hemmalagets chanser att göra mål. Alice är som vanligt överallt på planen och kan ännu en gång titulera sig bäst i stan.

Jonna Andersson - 3 (ut 73)
Sveriges i särklass bästa vänsterback hade inte mycket att göra men förvarade sin vänsterkant på bästa sätt. Jonna blev utbytt i den 73:e minuten. Något som inte tillhör vanligheterna men vi behöver inte vara oroliga.

Emilie Joramo - 4
Emilie kommer bli en av de stora kuggarna i Hammarby under 2024. Hon har redan bevisat att hon är en av Norges största talanger och vi ska vara glada så länge vi får se henne i den grönvita tröjan. Emilie stängde mittfältet med hjälp av sina eminenta mittfälts kollegor.

Julia Roddar - 3 (ut 46)
Julia Roddar och derby är en match made in heaven. Denna gången spelar Roddar bara en halvlek och man kan fråga sig varför. Första halvlek görs inga stora misstag och hon går in stark i dueller. Vi hoppas att bytet var för att spara Roddar inför kommande matcher och att det inte finns en skada bakom bytet.

Julie Blakstad - 4
Tvåmålsskytt i ett Stockholmsderby och nyförvärvet har gjort sina två första mål i en tävlingsmatch för sin nya klubb. Under försäsongen har chanserna varit många men målen var få. Det är skönt för Julie att äntligen få mål i målprotokollet.

Smilla Valotto - 3 (ut 62)
Smilla använde sin lekfulla stil på planen men denna gången blev det utan mål och assist. Smilla gör en väl godkänd match.

Anna Jøsendal - 4 (ut 73)
Ännu en norska som presterar på topp. Ett mål och en assist och poängen kommer rulla in. En spelare som kanske börjar komma in mer och mer i laget ju mer tiden går. Norksa bajen kommer domineras av Anna.

Vilde Hasund - 3
Speltiden har varit knapp under 2023 men nu ser man att Hasund ser het ut inför säsongen. Under försäsongen har Vilde presterat sig i Ellen Wangerheims frånvaro.

Inbytt:

Thea Sørbo - 4 (In 46)
Hon blev inbytt mot Julia Roddar och hade stora skor att fylla. Men den utmaningen tog Thea med briljans. Hon gör matchens sista mål och att Thea får speltid och få göra mål kommer bli enormt viktigt framöver för både självförtoendet och för bajen.