-
-

Bajen-Blåvitt 1-1 – Så typiskt Bajen 2020

Det blev ett tungt avslut på matchen när Bajen vid ledning gav bort en kontring och med den en efterföljande straff på övertid som Hosam Aiesh förvaltade och matchen slutade tyvärr oavgjort.

En mycket tung rapport att skriva ännu en gång denna märkliga och undermåliga säsong. Inte nödvändigtvis för att Bajen förtjänade alla tre poängen ikväll utan besvikelsen ligger främst i hur Bajen agerade och gav bort lägen till Blåvitt och som till slut straffade oss.

Blåvitt inledde matchen starkast genom att rulla boll tålmodigt utan att Bajen fick tag på bollen. Bortalaget visade att de är ett tekniskt skickligt lag som gång på gång spelade sig ur Bajens press ofta ledda av Tobias Sana. Bortalaget hade över 70% i bollinnehav första kvarten.

Bajen lyckades efter dryga tjugo minuter äntligen få tag på bollen och även spela sig ur Blåvitts press. Problemet var att bortaförsvaret låg extremt lågt och stod med en fembackslinje i eget straffområde och Bajen blev tvingad att använda inläggsspel för att komma till avslut. Ett inlägg från Simon Sandberg nådde Alexander Kacaniklic som med en skorpion avlsutade utanför och det var istort sett Bajens enda skapade möjighet i den första halvleken.

Slutminuterna i den första halvleken var olyckliga för Bajen då både Dennis Widgren och Paulinho ådrog sig skador. Paulinho hade innan dess visat fin inställning och gjort ett bra hemjobb flera gånger. Paulinho byttes ut medan Widgren fortsatte ett tag till i den andra halvleken innan han tyvärr också byttes ut.

Bajens andra halvlek var bättre offensivt och tempomässigt men Bajen gav bort kontringar gång på gång till bortalaget. Spelarna gjorde ibland det alldeles för svårt för sina lagkamrater och hemjobbet kändes alldeles för halvhjärtat hos några av spelarna.

Davor Blazevic var bästa Bajare idag och räddade kvar Bajen i matchen ett antal gånger. Till exempel gjorde han två jätteräddningar inom loppet av två minuter där det sista skottet var från en helt fri Sargon Abraham som avslutade och Blazevic parerade med en fantastisk benparad.

Bajen skulle inte helt rättvist ta ledningen i matchen när Gustav Ludwigson löpte i djupled och serverade inhopparen Imad Khalili i boxen som tog emot och placerade in det grönvita ledningsmålet. Efter målet höjde sig Bajen och tycktes få självförtroende och inhopparna Khalili, Bojanic, Rodic, Söderström och Björklund bidrog med energi. Bajen hade även två guldlägen att utöka när först Khalili träffade insidan av ribban på Bojanics hörna och sedan Vladimir Rodic som så när kunde göra 2-0 efter en kontring.

Istället blev det Blåvitt som skulle få matchens sista chans. Otroligt nog startade allt från ett inkast(!) i den 93:e minuten där Bajen låg helt galet fel i positionsspelet och på någon sekund hade Blåvitt lyckades spela sig ur Bajens tveksamma presspel och bortalaget kunde ställa om och gå till attack. Ytterbacken Emil Holm fick bollen i straffområdet och kom med sådan fart att det blev omöjligt för Mads Fenger att stoppa och Holm föll och straffen var solklar. Blazevic gick åt rätt håll men straffen var hård och bollen gick tyvärr in.

Historien upprepade sig alltså för tredje gången det här året när Bajen vid ledning gav bort omställningsläge som senare blev till straff. Det hände mot Blåvitt i cupen, det hände mot Mjällby borta och det hände återigen ikväll. Det är alldeles för amatörmässigt och från supporterhåll känns det som en kollektiv mental kollaps att samla 99% av laget på den offensiva planhalvan vid ett inkast när det är en(!) minut kvar att spela och när Bajen dessutom ledde matchen. Omdömeslöst, huvudlöst och så typiskt Bajen 2020.