Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-09-23 19:00

Hammarby - IFK Göteborg
3 - 0

Bajen-Blåvitt 3-0: Yngre, starkare och bättre

Bajen-Blåvitt 3-0: Yngre, starkare och bättre

Bajen tog en övertygande seger mot IFK Göteborg. Bajen var överlägsna stora delar av matchen och kunde vinna enkelt med 3-0.

Om Bajen-Varberg var ett sömnpiller var det här något annat. Bajen hade en helt annan fart och ett presspel som vi saknat medan bortalaget IFK Göteborg stod som paralyserade framförallt i den första halvleken. Om Blåvitt drällde med bollen i en halv sekund för länge så var Amoo, Ludwigson, Aziz, Selmani och övriga som iglar. 


Prinsen är tillbaka!

Akinkunmi Amoo var en av få som gjorde en bra insats senast mot Varberg och idag gjorde han nog en av sina bästa matcher. Han var stekhet och inledde målskyttet redan i den sjätte minuten. En omställning mot sega göteborgare av Gustav Ludwigson, en göteborgare i exil, som släppte vidare till Amoo som bestämde sig, siktade och sköt in ledningsmålet. Amoo hade även bud på fler mål då han bland annat hade en boll i stolpen. Dessutom skulle han även assistera till det andra målet. 

Bajen har en fin historik av frisparksmål mot Blåvitt genom åren. Max, Chanko, Kennedy *3 och idag var det en variant regisserad av Milos Milojevic. Inbytte Jeppe Andersen med en kort variant till Amoo med inlägget där Aziz Mohammed Ouattara kom perfekt i linje. Aziz missade första touchen men kunde sedan göra sitt fjärde mål för säsongen och han måste vara Bajens gladaste målskytt varje gång fast det nu blivit en vana att han gör mål. Aziz var även formidabel på det centrala mittfältet och i duellspelet mot diverse gamla landslagsspelare med långa proffskarriärer. 


Världens gladaste målskytt!

En annan som fick utdelning idag, efter en 33 matcher lång måltorka i Allsvenskan, var Vladimir Rodic. Rodic har en vana att bara göra snygga mål och så även ikväll. Efter att ha varit nära med en yttersida strax innan målet så lyckades Rodic chippa bollen över Blåvitts 198 cm långa målvakt Giannis Anestis. Rodic firade självklart med att springa in i Milos Milojevics famn.

En som förtjänas hylla lite extra efter ikväll är Mads Fenger som spelade sin hundrade allsvenska match i den grönvita tröjan. Det fick han fira genom att Bajen höll nollan för andra allsvenska matchen i följd. Inget ont om Fengers lagkamrater men det känns alltid som att Fenger gör sina medspelare till bättre fotbollsspelare och dessutom håller en jämn och hög allsvensk nivå år efter år. Fint också av Magyar att hedra Fenger genom att sparka ner Marcus Berg kort efter att Berg satt ett knä i ryggen på Fenger. Rör inte min Mads!


Mads Fenger 100 allsvenska matcher i den grönvita tröjan. Här tillsammans med Richard Magyar 2019

 

Robert Bäckström2021-09-23 22:11:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!