Bajen-Brage 2-1: Vinst efter vändning

Årets andra träningsmatch för säsongen hemma mot IK Brage och med det kom årets första vinst efter att Bajen vände Brages ledning i paus till vinst efter mål av talangerna Loue Bayere Junior och Mayckel Ladho.

Bajen valde att fortsätta med 4-1-4-1 som Billborn velat implementera inför kommande säsong. Startelvan var dessutom mer utav en ordinarie sådan där David Ousted vaktade kassen hela matchen, backlinjen som inledde matchen var Simon Sandberg, Mads Fenger, Jon Gudni Fjoluson och Mohanad Jeahze. Mittfältet bestod av Darijan Bojanic i den sittande rollen bakom Abbe Khalili och Jeppe Andersen centralt och Akinkunmi Amoo ute till höger och Vladimir Rodic som gjorde en fin match senast som vänsterytter fick nytt förtroende. Längst fram startade nyförvet Astrit Selmani.

Den första halvleken såg ut som 2020 där Bajen ägde väldigt mycket boll utan att skapa de riktigt heta målchanserna och när chanserna kom var avsluten för dåliga. Bajens första riktiga läge skapades av Amoo i den trettonde minuten när han fann Selmani centralt som inte fick till avslutet som istället gick över.

Motståndarna Brage stod långt ner men var giftiga i omställningslägena som ofta iscensattes av den Bajenfostrade yttern Noa Williams vars snabbhet vållade problem för Bajens försvarare. Brage skapade också matchens två hetaste lägen inledningsvis när först Robbin Sellin fann anfallaren André Reinholdsson i djupled som väntade kallt ut Simon Sandberg innan hans avslut styrdes upp i ribban. På den efterföljande hörnan fick mittfältaren Bjarni Mark Antonsson stå ostört i straffområdet och nicka men David Ousted i Bajenmålet var med på noterna. Brage skulle dock ta ledningen i den 45:e minuten efter ett bolltapp centralt från lagkapten Jeppe Andersen där Brage ställde om effektivt och mittfältaren Moses Makasi kunde placera in ledningsmålet.

Inför den andra halvleken utgick Mads Fenger, Abbe Khalili och Darijan Bojanic och ersattes av Richard Magyar, Abdul-Halik Hudu och Gustav Ludwigson. Magyar gick in centralt tillsammans med Fjoluson, Hudu tog Bojanics roll som sittande mittfältare medan Ludwigson gick in som högerytter och där Akinkunmi Amoo gick ner ett snäpp. Både Hudu och Amoo fick visa prov på sina fina passningsfötter även om det kanske inte ledde till så mycket mer än till halvchanser.

I den 64:e matchminuten genomförde Bajen fem byten där Astrit Selmani, Jeppe Andersen, Jon Gudni Fjoluson, Simon Sandberg och Vladimir Rodic gick ut och ersattes av ynglingarna Axel Sjöberg, Aziz Mohammed Ouattara, Loue Bayere Junior, Mayckel Lahdo och debutanten Williot Swedberg(Eskils son). Faktum är att en kvart senare hade Bajen vänt matchen efter några fina prestationer av våra yngre förmågor.

I den 75:e matchminuten hittade ytterbacken Axel Sjöberg Gustav Ludwigson med en mycket fin djupledspassning. Ludwigson spelade in centralt till Bayere Junior som fick öppet mål, 1-1. Fem minuter senare var det dags igen där Gustav Ludwigson fann Mayckel Lahdo som stod för matchens prestation där han ryckte förbi sin motståndare och kunde prickskjuta in ledningsmålet. En riktigt fin prestation av 18-åringen.

Matchen slutade 2-1 och där framförallt de yngre spelarna ska lyfas fram tillsammans med Gustav Ludwigson som visade att han är för bra för att sitta på bänken då han låg bakom båda Bajens mål och det blir upp till Stefan Billborn och Jocke Björklund att hitta en plats för båda poängkungarna Selmani och Ludwigson i en grönvit startelva. Dessutom visade nyförvet Jon Gudni Fjoluson att han kommer bli en tillgång i Bajens försvar då han agerade väldigt lugnt och resolut och att han har en fin passningsfot som kommer bli nyttig.

Bajens nästa match spelas på torsdag hemma på Nya Söderstadion mot IFK Norrköping klockan 14:00.